AerodromiAvio-linijeAviokompanijeNovosti

Odlaganje letova Lufthanse; kabinsko osoblje i menadžment na različitim stranama

Regulatori vazduhoplovnog sektora jedne države kao što je resorno ministarstvo, Odbori, Savjeti pa i menadžment kompanija u vazdušnom saobraćaju vrlo često pribjegavaju populističkim metodama radi dobijanja podrške šire javnosti.

Pa se tako u nekim zemljama:

-otvaraju vodni terminali na nesertifikovanim aerodromima o kojima vazduplovnu vlast niko nije ni konsulatovao,

-kontrola letenja se unapređuje tako što kapitalni projekti brišu iz planova,

-nacionalnu aviokompaniju niko i ne spominje jer je neuspostavljanje direktne linije za Beč (jedna od linija sa najvećim loadom) i Barselonu (jednu od najatraktivnijih destinacija) ravno nepoznavanju elementarnih principa komercijalne avijacije i vazduhoplovne industrije,

-dok u Savjetu te iste vazduhoplovne vlasti sjede ljudi koji baš i nemaju veze s vazduhoplovstvom ali- samo zato što je to potpuno u skladu sa Zakonom. I to istim onim Zakonom koji već skoro deceniju čeka usklađivanje sa Evropskom regulativom dok su nam svima puna usta Evrope, a i kad mijenjamo Zakon onda to radimo samo u prioritetnim djelovima kao što je na primjer da se nekome produži mandat…

I tako dolazimo do tačke gdje vazduhoplovna struka, sve i da hoće, nema adresu za razgovor pa svoje zahtjeve formuliše – štrajkom! Ovoga puta, najavljen je štrajk u Njemačkoj.

Impresivnom većinom od 96,28% članovi sindikata kabinskog osoblja Lufthansa (UFO) glasalo je za štrajk, a po nezvaničnim informacijama podršku imaju i od zaposlenih koji nisu članovi sindikata.

Štrajk će obuhvatiti letove:

-koji će poletjeti sa aerodroma Frankfurt u utorak, 12. marta 2024. od 4:00 ujutro do 23:00 po lokalnom vremenu, i

-koji polijeću sa aerodroma u Minhenu u srijedu, 13. marta 2024. od 4:00 ujutro do 23:00 po lokalnom vremenu.

Iz aviokompanije poručuju da će aviokompanija morati da prilagodi svoj program letenja oba dana te mole putnike za strpljenje.

Oni čija je rezervacija već obrađena dobiće informaciju o otkazivanju leta i, naravno, individualnim opcijama ponovne rezervacije putem e-pošte ili u aplikaciji Lufthansa.

Nadamo se da će obje strane naći volje da sednu za pregovarački sto i brzo naći rješenje. Možda nakon ovakvih akcija Njemci uspostave bolju komunikaciju struke i menadžmenta, a svi mi ostali naučimo nešto na tuđim greškama.

Neka je srećan put onima koji putuju i ne zaboravite da provjerite termin leta!

Lufthansa i ovog ljeta iz Minhena i Frankfurta do Tivta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.