AerodromiAvio-linijeAviokompanije

Turkish Airlines otvorio avio liniju Istanbul – Melburn

Turkish Airlines je već poznat po letovima u impresivno veliki broj zemalja, a sada je Melburn postao najnoviji dodatak na njegovom spisku.

Nova aviolinija širi operativnu mrežu ove kompanije na,  do šest kontinenata, sa ukupno 346 destinacija u 130 zemalja do sada. Ovo će biti prvi letovi aviokompanije za Australiju.

Posle 16-satnog maratonskog leta, uključujući brzo zaustavljanje u Singapuru, crvenorepi Boing 777 sletio je na aerodrom u Melburnu oko 20.40 prošle subote, 2. marta.

Komentarišući inauguracioni let, predsednik Upravnog odbora i Izvršnog komiteta Turkish Airlinesa, prof. dr Ahmet Bolat je rekao: „Danas je monumentalna prekretnica za Turkish Airlines, jer slavimo ostvarenje dugogodišnje ambicije— da proširimo naš domet do australijskog kontinenta. Ovo dostignuće prati pažljivo planiranje i obimni razvoj infrastrukture, simbolizujući uspješno premošćavanje Istanbula sa novim i živahnim kontinentom. Inauguracija naše rute u Melburnu je svedočanstvo našeg rastućeg uticaja u azijsko-pacifičkom regionu i naglašava našu nepokolebljivu posvećenost njegovanju veza između različitih kultura i zajednica širom sveta. Australija, sa svojim pejzažima koji oduzimaju dah i srdačnim ljudima, sada postaje 130. zemlja koja se pridružila našoj ekspanzivnoj mreži, što označava naše prisustvo na šest kontinenata.”

Glavni grad države Viktorija, Melburn je najnaseljeniji grad u Australiji, a nova ponuda letova čini Turkish Airlines jedinom evropskom avio-kompanijom koja trenutno leti do aerodroma u Melburnu. Avio-kompanija se nada da će doprinjeti trgovinskoj i turističkoj vrednosti u obije zemlje svake godine tako što će od sada letjeti na hiljade putnika novom linijom Istanbul-Melburn.

Australijski ministar za poslove i industriju, Natalie Hutchins, izjavila je: „Viktorija je dom najveće turske dijaspore u Australiji, što daje poseban znak našoj živopisnoj multikulturalnoj državi. Radujemo se stvaranju lakših veza za ovu zajednicu i jačanju turizma dolaskom Turkish Airlinesa”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.