eVazduhoplovstvo: Remote tower – Tehnologija udaljenog tornja kontrole letenja

AVIOPORTAL pokreće projekat “eVazduhoplovstvo” sa ciljem promocije vazdušnog saobraćaja, sigurnosti i bezbjednosti u vazdušnom saobraćaju. Svake nedjelje ćemo obraditi neki termin, zanimljivost, predstaviti pojedinu instituciju ili organizaciju iz svijeta vazduhoplovstva. Ovo je još jedna tema iz seta planiranih i postavljenih projektnim zadatkom.

Remote Tower Service (RTS) je sistem koji omogućava pružanje aerodromske kontrole letenja u vazdušnom saobraćaju sa udaljene lokacije umjesto sa aerodroma, uz održavanje nivoa bezbjednosti vazdušne plovidbe ekvivalentnog onom koji se može postići konvencionalnim tornjem koje vidjamo na našim aerodromima.

Ovo znači da se, uslijed napretka nauke i tehnike, polako napušta koncept da toranj kontrole letenja mora da bude blizu piste (tako da kontrolor vidi oba njena kraja) i u krugu aerodroma, što često zna da ograničava proširenje aerodroma.

Ova ideja podrazumijeva da kontrolori letenja više neće ostvarivati uvid u stanje na manevarskim površinama aerodroma gledajući kroz prozor kontrolnog tornja već će umesto toga ispred sebe imati ekran na kome će se prikazivati 360° slika visoke rezolucije. Tu sliku će formirati kamere postavljene tako da pokrivaju sve površine aerodroma potrebne za rad kontrolora letenja. I ne samo to, slika će biti objedinjena sa informacijama o registracijama aviona, oznakama vozila, meteo podacima, zvučnim efektima, pa i alarmima koji će olakšati kontroloru svakodnevni rad.

Još 3. jula 2015. EASA (Evropska agencija za sigurnost vazdušnog saobraćaja) je izdala smjernice o pružanju usluga aerodromske kontrole letenja koristeći RTS samo za slučaj jednog aerodroma. Ovaj dokument ukazuje na kritičnost RTS-a u komunikacionih kanala između aerodroma i mjesta na kom se nalazi kontrolor i ujedno se ističe važnost osiguravanja visokog nivoa obučenosti ATSEP osoblja.

EASA je izdala i srodne smjernice u skladu sa dijelom ATCO u vezi sa obukom i licenciranjem kontrolora letenja koji rade na pozicijama RTS -a.

Tehnika u službi ekonomije

Uprkos ograničavajućim faktorima koje  EASA  prepoznaje, već se jasno pokazuju neke od prednosti RTS-a koje mogu proizaći iz pružanja usluga za više aerodroma sa jedne udaljene lokacije, u kom slučaju se ta lokacija opisuje kao Remote Tower Centre (RTC). Takav aranžman pruža znatnu fleksibilnost i uštedu prilikom pružanja usluga vazdušnog saobraćaja u područjima sa dva ili više aerodroma sa relativno niskim intenzitetom saobraćaja.

Ovakvo rješenje je prvo uvedeno u Švedskoj, još 2015 godine, najprije zbog potrebe da se otvorenim drže i veoma udaljeni aerodromi. Nedugo nakon toga su počela testiranja i implementacije u Irskoj (Remote Tower u Dablinu kontroliše aerodrome Kork i Šenon), Holandiji, Nemačkoj, Mađarskoj…

Poboljšana bezbjednost i smanjeni troškovi kontrole letenja

RTS tehnologija značajno poboljšava svijest o situaciji kontrolora letenja, informisanost i brzinu donošenja odluka, što za rezultat ima poboljšanu bezbijednost i operativnu efikasnost.

Sa druge strane ovom tehnologijom se vrši centralizacija pružanja usluga i očekuje se veće angažovanje ATSEP osoblja i lica koja se bave tehnologijom rada, te se smanjuju troškovi koji su nezaobilazni u klasičnom pristupu upravljanja aerodromskim kontrolama letenja.

 

*foto: NATS

Budućnost koja se približava- aerodromska kontrola letenja 115km udaljena od aerodroma

Za druge teme projekta eVazduhoplovstvo kliknite na sliku ispod:

Podjelite objavu putem telefona:

Pravila komentarisanja:

Poštujući načelo demokratičnosti, kao i pravo građana da slobodno i kritički iznose mišljenje o pojavama, procesima, događajima i ličnostima, u cilju razvijanja kulture javnog dijaloga, na Portalu nijesu dozvoljeni komentari koji vrijeđaju dostojanstvo ličnosti ili sadrže prijetnje, govor mržnje, neprovjerene optužbe, kao i rasističke poruke. Nijesu dozvoljeni ni komentari kojima se narušava nacionalna, vjerska i rodna ravnopravnost ili podstiče mržnja prema LGBT populaciji. Neće biti objavljeni ni komentari pisani velikim slovima i obimni "copy/paste" sadrzaji knjiga i publikacija. Zadržavamo pravo kraćenja komentara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *