Kontrola letenjaNovosti

Zamor ATSEP osoblja kao faktor sigurnosti ali i unapređenja vazdušne plovidbe

Na Evropskoj konferenciji inženjera i tehnike kontrole letenja (ATSEP osoblja), IFATSEA ERM na Kipru, jedna od glavnih tema rasprave bio je i problem zamora kod ovog osoblja koje neposredno utiče na sigurnost vazdušne plovidbe. Predavač na ovu temu bio je Nikola Cojić, član Izvršnog odbora IFATSEA i predstavnik Crne Gore u ovoj međunarodnoj organizaciji.

Kao rukovodilac tima koji se bavi ovom oblašću na nivou Evrope, Cojić je tokom prezentacije istakao važnost prepoznavanja i upravljanja zamorom kod ATSEP osoblja u cilju osiguranja sigurnost vazdušnog saobraćaja ali i omogućilo njegovo unapređenje. Ovom prilikom je naglašeno da je zamor jedan od najčešćih uzroka grešaka u vazdušnom saobraćaju te da je važno da se posveti pažnja ovom problemu. 

U svom izlaganju su naznačeni i neki od faktora koji mogu doprinijeti zamoru kod ATSEP osoblja, kao što su prekovremeni rad, nedostatak odmora i neadekvatni uslovi rada. Takođe je predložio mjere koje bi mogle pomoći u prevenciji zamora, ali i načine na koje se zamor može mjeriti.

Foto: Nikola Cojić, IFATSEA ERM

Ujedno, uzimajući u obzir da je za samostalan rad u ovoj struci potrebno bar dvije godine obučavanja i sticanja iskustva, neophodno je da se napravi sistem koji će omogućiti dolazak novih inženjera i tehničara prije odlaska starijih kolega u penziju. Na taj način bi se omogućio prenos znanja neophodnog za izvršavanje zadataka i spriječilo stvaranje vremenskog perioda sa manjkom izvršilaca.

Učesnici konferencije su izrazili zabrinutost zbog problema zamora kod ATSEP osoblja i složili se da je važno da se ova tema dalje istraži. Donijeta je odluka da se nastavi sa konkretnim koracima na ovom polju kako bi se osigurala sigurnost u vazdušnom saobraćaju.

Ovogodišnja Evropska konferencija je okupila predstavnike 27 zemalja Evrope kao i evropskih institucija i organizacija. Svoje prezentacije na ovom važnom događaju za kontrolu letenja imali su proizvođači opreme Indra, Thales, Jotron, G&D i centar za obuku Entry Point North.

Nove smjernice ICAO: Upravljanje stresom i zamorom ATSEP osoblja važan faktor napretka kontrole letenja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.