AerodromiNovosti

Na aerodromu Linate u Milanu sistem prepoznavanja lica umjesto pasoša

Nakon uspješnog probnog perioda, milanski aerodrom je donio odluku da putnicima ponudi uslugu FaceBoarding. FaceBoarding koristi biometrijski sistem prepoznavanja lica kako bi omogućio putnicima (koji su odabrali taj način) da prođu kroz sigurnost i ukrcaju se u avion. 

Usluga je dostupna svim avio kompanijama koje su otvorene za integraciju FaceBoardinga u procedure prijavljivanja i ukrcavanja, a ITA Airways i SAS su jedne od prvih aviokompanija koje su se pridružile projektu. 

Ova usluga optimizuje iskustvo putnika na aerodromu omogućavajući onima koji su se već registrovali, bilo na kioscima aerodroma ili direktno sa svojih mobilnih uređaja (mobilna aplikacija će biti dostupna u junu), da skrate proces provjere identifikacionih dokumenata i poboljšaju bezbjednost aerodroma. Kao rezultat toga, putnici više neće morati da pokazuju svoje dokumente i/ili i karte za ukrcavanje.

Ovo rješenje je evolucija prethodne testne faze i oslanja se na dobrovoljno učešće putnika kroz godišnju ili pojedinačnu registraciju leta.

Sa ovom sigurnom, jednostavnom i brzom tehnologijom, FaceBoarding, razvijen u saradnji sa ENAC-om i italijanskom državnom policijom, ne samo da ubrzava provere, već i povećava njihovu efikasnost, istovremeno garantujući privatnost i bezbjednost podataka o putnicima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.