AerodromiAvio-linije

Uskoro iz Beograda direktna linija Air Serbia do Čikaga i Havane

Zbog povjećane potražnje letova između Beograda i Njujorka, Air Serbia će od predstojeće zimske sezone broj letova na toj liniji povećati sa uobičajena dva na tri leta nedeljno. Srpska nacionalna avio-kompanija saobraćaće između ta dva grada svakog utorka, četvrtka i nedelje.

Pored toga, Air Serbia nastavlja da širi svoje poslovanje na tržištu Sjedinjenih Američkih Država i počev od aprila 2023. godine uspostaviće direktne letove između Beograda i Čikaga (aerodrom O’Hare – ORD). Čikago će biti druga destinacija u SAD u mreži Air Serbia, a planirano je da srpska nacionalna aviokompanija na toj liniji saobraća dva puta nedeljno.

Uvođenjem linije Beograd – Čikago, prvi put posle 32 godine, prestonica Srbije biće direktno povezana sa američkim gradom u kojem živi oko 350 hiljada stanovnika srpskog porekla i veliki broj stanovnika poreklom iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, ali i okolnih balkanskih zemalja koje su dobro povezane sa Beogradom putem regionalne mreže Air Serbia. Čikago sa 2,75 miliona stanovnika u samom gradu i 9,62 miliona u širem gradskom području predstavlja najnaseljeniji grad u saveznoj državi Ilinois i treći najnaseljeniji grad u SAD, posle Njujorka i Los Anđelesa. Smješten je na obali jezera Mičigen i predstavlja važan međunarodni finansijski, kulturni, trgovinski, industrijski, obrazovni, tehnološki, komunikacioni i saobraćajni centar, koji je 2019. godine posetilo 60 miliona turista. Međunarodni aerodrom u Čikagu – O’Her (ORD) jedan je od šest najprometnijih svjetskih aerodroma, a 2019. godine njegove usluge je koristilo više od 90 miliona putnika. Zahvaljujući obnovi transatlantskih letova, Air Serbia je pre šest godina ponovo omogućila povezanost regiona i Sjedinjenih Američkih Država, nakon pauze od gotovo dve i po decenije.

Od ponovnog uspostavljanja vazdušne veze sa SAD do maja ove godine, srpski nacionalni avioprevoznik je prevezao ukupno 383.324 putnika na liniji Beograd – Njujork. Letove na ovoj relaciji obavlja najveći avion u floti Air Serbia, erbas A330 koji nosi ime čuvenog srpskog naučnika i pronalazača Nikole Tesle. 

Kako bi i tokom zimskih mjeseci što bolje iskoristila flotu, Air Serbia uvodi direktni let Beograd-Havana u raspored letenja tokom zimske sezone. Turoperatori već nekoliko godina iskazuju interesovanje za letove na Kubu tokom zimskih mjeseci, jer postoji potražnja za takvim destinacijama u hladnijem periodu godine.

Očekuje se da karte budu u prodaji u narednih mjesec dana. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.