Montenegro Airlines i u stečaju širi krila

Kao što smo već objavili u tekstu “Montenegro Airlines(MA) obnovio odobrenje za održavanje aviona- Part 145″, desilo se ono što su iz crnogorske aviokompanije u stečaju u najavljivali. Kod Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore je obnovljeno odobrenje Organizacije za linijsko i bazno održavanje vazduhoplova.

Tom prilikom, ova aviokompanija koja je već nešto više od 3 mjeseca u stečaju trenutno ima 31 zaposlenog radnika, organizovala je konferenciju za medije u hangaru MA gdje su prikazani kapaciteti i resursi ove kompanije, kao i “fokker 100” o kome ste mogli više da pročitate u našem tekstu “Posljednji Foker koji je krstario evropskim linijama”

“Ovo je prilika da pokažemo tehničko-tehnološke i stručne kapacitete za organizaciju za održavanje aviona koje je Montenegro Airlines pažljivo i posvećeno gradio više od dvije decenije, u skladu sa zahtjevnim standardima u ovoj oblasti”- kazala je Dubravka Đurić u pozdravnom govoru i nastavila- “Obnovom licenci za linijsko i bazno održavanje aviona tipa Foker 100 i Embraer 195 MA će sa timom licenciranih inženjera i mehaničara vratiti u funkciju svoje značajne kapacitete, a Crnoj Gori mogućnost baznog održavanja aviona.”

“U toku su aktivnosti za dobijanje drugih licenci za rad, što će kompaniji donijeti nove mogućnosti i prihode”- najavljeno je ovom prilikom. Planirano je da se konkuriše za još dvije licence kod Agencije za civilno vazduhoplovstvo, a najavljena još jedna licenca koju bi izdavao državni organ a koja će biti potpuna novina u Crnoj Gori i regionu.

Stečajni upravnik Zejak je javnosti poručio i sljedeće “Ovaj povod danas je jedan ogroman korak da mi poletimo i mi ćemo to najvjerovatnije i da uradimo. Razmotrićemo trenutnu epidemiološku situaciju, tržište ali ovo je jedan veliki korak – prvo, ka obnavljanju licence s kojom je rađeno četvrt vijeka a drugo, ona nam omogućava da sami održavamo svoje avione. Ukoliko budemo iznajmljivali druge avione to će sigurno biti Embraer ili Foker 100 jer mi imamo veliki broj rezervnih djelova i bukvalno svo održavanje nama dođe besplatno”. Iz MA poručuju da to što bi oni poljeteli ne bi narušilo poslovanje Air Montenegra.

Licenca koja je obnovljena podrazumijeva zahtevan nivo alata te je za bilo potrebno potpisati ugovor sa kompanijom koja ima takve alate. Naime, radi se o specifičnoj vrsti opreme koja se koristi u tačno planirano vreme. Zbog toga nije novost u vazduhoplovstvu da organizacije za održavanje tačno znaju kad im je potreban koji od nedostajućih alata i, na osnovu već potpisanog Ugovora, ranije najave potrebu za njegovim korišćenjem. Praksa kaže da je za manje organizacije ovaj način isplativiji od kupovine tih posebnih vrsta alata. Iz Montenegro Airlinesa su poručili da nemaju sve alate za ovu licencu ali da su potpisali ugovor sa drugom organizacijom čiji naziv, iz razloga povjerljivosti poslovnih podataka, ovom prilikom nisu željeli da obijelodane.

U razgovoru sa Sanjom Nikezić, foto: arhiva

Od pregovora i ponuda za saradnju iz MA poručuju da stoji ponuda koju su poslali aviokompaniji Air Montenegro za prevoz posade, putnika, izdavanje poslovnice, hangara i alata ali da još nisu dobili odgovor na to. Pomenuli su i druge kontakte za koje su naveli da će za sada ostati u domenu poslovne tajne. Takođe se pregovara i o usluzi keteringa, gdje će MA po riječima stečajnog upravnika angažovati 20-ak radnika čiji će rad uplaćivati značajna sredstva u stečajnu masu. 

U narednom periodu se planira i konkurisanje za EASA sertifikat za bazno održavanje gdje MA ima šanse da bude lider u održavanju EMBRAER aviona u regionu. Ukoliko se ovaj plan ostvari, uzimajući u obzir plaćanje radnog sata u regionu i Evropi, velike su šanse da bi i evropske kompanije bile zainteresovane za saradnju sa MA. Ostaje samo da se vidi i finansijski aspekt ove ideje s obzirom da ovaj sertifikat ima i svoje fiksne troškove koje morate u platiti dobili dozvolu ili ne, a MA tek očekuje borba da se konačno napravi presek i utvrdi koliko definitivno novca duguje. Najinteresantnije je rješavanje dugovanja za poreze i doprinose kao i dugovanje prema Aerodromima Crne Gore gdje se sve svodi na to da, s obzirom da je i MA državna firma, država treba državi da vrati novac. Ovdje se radi otprilike o oko 22 miliona evra od oko 34 koliko je stečajni upravnik priznao kao dugovanje Montenegro Airlinesa. 

Stečajni upravnik Montenegro Airlines-a dr Zejak odgovara na vaša pitanja

Podjelite objavu putem telefona:

Pravila komentarisanja:

Poštujući načelo demokratičnosti, kao i pravo građana da slobodno i kritički iznose mišljenje o pojavama, procesima, događajima i ličnostima, u cilju razvijanja kulture javnog dijaloga, na Portalu nijesu dozvoljeni komentari koji vrijeđaju dostojanstvo ličnosti ili sadrže prijetnje, govor mržnje, neprovjerene optužbe, kao i rasističke poruke. Nijesu dozvoljeni ni komentari kojima se narušava nacionalna, vjerska i rodna ravnopravnost ili podstiče mržnja prema LGBT populaciji. Neće biti objavljeni ni komentari pisani velikim slovima i obimni "copy/paste" sadrzaji knjiga i publikacija. Zadržavamo pravo kraćenja komentara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *