Stečajni upravnik Montenegro Airlines-a dr Zejak odgovara na vaša pitanja

Zbog interesovanja čitalaca o stanju u Montenegro Airlines-u, redakcija AVIOPORTAL-a je pripremila intervju sa stečajnim upravnikom dr.Sašom Zejakom.

U nastavku teksta su vaša pitanja i odgovori gospodina Zejaka.

Iz medija smo mogli saznati da je stecajni upravnik prihvatio 17.2 miliona eura duga od kojih cini 13.4 miliona eura poreze i doprinose zaposlenih. Sta je sa ostalih 3.8 miliona eura?

Tačno je da je stečajni upravnik priznao 17,2 miliona eura duga od kojih se 13,4 miliona odnosi na poreze i doprinose. Ostatak priznatog duga, odnosi se na neto dugovanja prema zaposlenima, dok se osporeni iznos od 3,8 miliona pretežno odnosi na sudske postupke, koje su zaposleni pokrenuli prije otvaranja stečajnog postupka, i koji postupci su u toku.

Da li postoji mogućnost da Montenegro Airlines “izdaje” hangar, alat i operativno osoblje ToMontenegro-u i na taj način vrati dio dugova?

Montenegro Airlines AD u stečaju je uložio maksimalne napore kako bi ToMontenegro-u d.o.o., izišao u susret po pitanji svih neophodnih resursa. Obzirom da je stečaj strogo formalan postupak, stečajna uprava nije sigurna da je novoosnovani nacionalni prevozilac najbolje shvatio kako i na koji način može da pristupi nekretninama i opremi Montenegro Airlines AD u stečaju, a da sve to bude urađeno u skladu sa zakonom i regulativom, te na obostranu korist. Obzirom da ToMontenegro d.o.o.. nije u mogućnosti da formira i dobije odobrenu organizaciju za održavanje vazduhoplova, to je Montenegro Airlines urgentno ušao u ovaj proces kako bi sa jedne strane pomogao novoj crnogorskoj avio kompaniji, dok bi ovo opet omogućilo uvećanje stečajne mase Montenegro Airlines AD u stečaju.

 

Da li putnici koji su kupili karte mogu da se nadaju da ce im biti vracen novac od kupljenih karata koje su kupili, a nisu imali priliku da iskoriste?

Svi putnici koji su kupili karte a iste nijesu iskoristili, imaju pravo da u skladu sa rokovima datim Zakonom o stečaju, dostave prijave potraživanja po navedenom osnovu. Naplata ove kategorije potraživanja zavisiće od daljeg toka stečajnog postupka.

Napominjemo da smo odmah nakon otvaranja stečajnog postupka, pa i sada, dozvolili korišćenje alata i hangara u terminima koji treba da se najave ali uz kontrolu angažovanih stručnih lica u stečajnom postupku. ToMontenegro d.o.o je naš strateški partner, budući da se do okončanja stečajnog postupka, stečajna uprava bazirala na pokretanje sektora koji su profitabilni i koji daju podršku novoosnovanoj kompaniji.

U kakvom su stanju avioni tipa Fokker koji su još uvijek u MA? Kakva bi mogla biti njihova sudbina?

Imenovana je komisija za procjenu stanja vazduhoplova u vlasništvu stečajnog dužnika. preliminarni izvještaji kazuju da je  jedan od Fokker-a 100 je u solidnom stanju i za vraćanje istoga u plovidbeno stanje potrebna su određena ulaganja, koja je Montenegro Airlines AD u stečaju na putu da obezbijedi. Ostala četiri F100 nije moguće opraviti do nivoa da budu plovidbeni. Sudbina Fokkera može biti prodaja zainteresovanim kupcima, dok stečajna uprava smatra da bi najbolja valorizacija tog dijela imovine bilo opravljenje jednog Fokkera koji bi mogao biti izdat prvenstveno ToMontenegro-u, mada postoje i drugi interesenti za ovakvu vrstu aranžmana. ToMontenegro d.o.o nije do sada iskazao zainteresovanost za iznajmljivanje ovog aviona od Montenegro Airlines AD u stečaju.

Kakvi su planovi Montenegro Ailinesa nakon završetka stečajnog postupka? Može li MA ponovo poletjeti ? Da li postoje sredstva i kadrovi koji bi mogli da kompaniju ponovo postave na noge?

Kada su u pitanju kadrovi, Crna Gora zaista ima vrlo kvalitetnog kadra koji bi mogao da upravlja i mnogo složenijom kompanijom. Sa finansijskim sredstvima je malo drugačije, prvenstveno zbog neplaniranog podnošenja prijave potraživanja od strane države Crne Gore (oko 107 miliona), što je veliki udar na pripremani plan reorganizacije, čime se odovodi u pitanje njegovo podnošenje.

Nije nemoguće da Montenegro Airlines AD opet poleti. Svakako, Montenegro Airlines AD u stečaju će dati maksimalni napor da bude spreman u slučaju neodrživosti ToMontenegro d.o.o., kako bi se održao kontinuitet komercijalne avijacije u Crnoj Gori. U tom kontekstu u narednoj fazi stečajnog postupka, biće traženi strateški partneri, dok je stečajni upravnik predložio prodaju Montenegro Airlines AD kao pravnog lica.

Iz medija smo imali prilike da vidimo da nova nacionalna aviokompanija nije u mogucnosti da koristi hangar MA, možete li nam nešto vise reći?

Kao što smo i ranije rekli, stečaj je strogo formalan postupak, u kome kompletna imovina Montenegro Airlines-a mora biti tretirana na način koji maksimizira stečajnu masu. ToMontenegro-u je omogućen pristup hangaru, međutim od strane te komapnije nijesu obezbijeđeni prvenstveno regulatorni uslovi kako bi koristili ono što im je Montenegro Airlines ponudio.

Kakva Vam je komunikacija sa ministarstvom kapitalnih investicija i Vladom po pitanju rješavanja statusa zaposlenih?

Komunikacija sa MKI je na zavidnom nivou. Kako ministar, tako i njegovi saradnici, vrlo su predusretljivi, i daju maksimalnu podršku saradnji Montenegro Airlines-a i To Montenegro d.o.o. Što se tiče statusa zaposlenih, do sada nijesmo vodili konkretne razgovore. Stečajna uprava je izvela sve podatke koji se tiču obaveza prema zaposlenima.

Kada je riječ o „operativi“ koju čini specifična ekpertiza i u čije je obučavanje mnogo uloženo, da li ima onih koji su posao potražili van Crne Gore, imajući u vidu da je to plaćen posao svuda u svijetu?

Stečajna uprava ne raspolaže ovakvim podacima o pojedincima. Sudeći po tome kakav je sistem MA bio, sigurni smo da većina kadrova koja je radila u ovoj kompaniji može naći zavidne aranžmane i izvan Crne Gore.

Da li se sa ove vremenske distance vide neke greške Montenegro Ailinesa koje nova aviokompanija ToMontenegro ne bi smjela da ponovi?

Kao stečajni upravnik MA ne želim da komentarišem poslovanje drugih kompanija, ali iskustva u vođenju MA su dragocjena. Dio stručnih lica, koja su svojim znanjima zaslužila reputaciju svjetskog nivoa su angažovana u MA, te ostajemo otvoreni za sve vrste saradnje sa novovosnovanom kompanijom, kako se prethodno učinjene greške ne bi ponovile. Stečajni upravnik će u narednoj fazi postupka izvršiti detaljne analize poslovanja MA u prethodnom periodu, budući da preliminarni podaci pokazuju određene nelogičnosti u odnosu na domaćinsko poslovanje u MA.

Montenegro Airlines AD je bio dio državne infrastrukture, nesagledivog značaja za Crnu Goru i njene građane, i po mišljenju stečajnog upravnika, postojale su i druge opcije za nastavak rada Montenegro Airlines AD te da trebaju proći decenije da se napravi nova vazduhoplovna kompanija sa sličnom infrastrukturom i reputacijom.

Montenegro Airlines AD je svojim krilima zakrilio čitavu Crnu Goru, njeno ime prenio u svijet i stečajni upravnik će iskoristiti sve zakonske mogućnosti da ime Montenegro Airlines AD i dalje nastavi da živi, što nesumnjivo ide na korist povjerilaca u stečajnom postupku.

Podjelite objavu putem telefona:

Pravila komentarisanja:

Poštujući načelo demokratičnosti, kao i pravo građana da slobodno i kritički iznose mišljenje o pojavama, procesima, događajima i ličnostima, u cilju razvijanja kulture javnog dijaloga, na Portalu nijesu dozvoljeni komentari koji vrijeđaju dostojanstvo ličnosti ili sadrže prijetnje, govor mržnje, neprovjerene optužbe, kao i rasističke poruke. Nijesu dozvoljeni ni komentari kojima se narušava nacionalna, vjerska i rodna ravnopravnost ili podstiče mržnja prema LGBT populaciji. Neće biti objavljeni ni komentari pisani velikim slovima i obimni "copy/paste" sadrzaji knjiga i publikacija. Zadržavamo pravo kraćenja komentara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *