AviokompanijeNovosti

Još jedan zviždač povezan sa greškama u proizvodnji Boinga iznenada preminuo u SAD

Sijetl tajms je izvjestio o smrti 45-godišnjeg Džošue Dina usled „iznenadne infekcije koja se brzo širi“.

Prije dvije nedelje je primljen u bolnicu nakon što se žalio na probleme sa disanjem. Lekari su otkrili bakterijsku infekciju koja je na kraju izazvala otkazivanje organa.

Džošua Din, bivši revizor kvaliteta za Spirit AeroSistemsu, dobavljaču Boeinga, jedan je od prvih zviždača koji je rekao da je Spirit menadžment ignorisao greške u proizvodnji u 737 MAKS.

Din je svjedočio u tužbi akcionara Spirita, a takođe je podnio žalbu Federalnoj upravi za vazduhoplovstvo navodeći “ozbiljno i grubo nedolično ponašanje višeg rukovodstva u vezi sa kvalitetom proizvodne linije Boeing 737” u Spiritu.

Spirit je otpustio Dina u aprilu 2023.godine, a on je podnio žalbu Ministarstvu rada, navodeći da je njegov otkaz odmazda zbog izazivanja zabrinutosti za bezbijednost u vazduhoplovstvu.

Prije dva mjeseca, bivši inženjer Boinga Džon Barnet umro je pod čudnim okolnostima. Barnet je takođe svjedočio protiv Boinga.

Tijelo 62-godišnjeg Džona Barneta otkriveno je u automobilu na parkingu ispred hotela. Prema policiji okruga Čarlston, Barnet je preminuo od samonanete rane iz vatrenog oružja. Na dan kada je njegovo telo otkriveno, Barnet je trebalo da svedoči u okviru tužbe protiv Boinga.

Uprkos policijskom izveštaju, njegovi poznanici su uvereni da nije mogao da izvrši samoubistvo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.