AerodromiNovosti

Maroko traži stručnu pomoć za nadogradnju 20 aerodroma do 2045.

Maroko je pokrenuo inicijativu za nadogradnju 20 svojih aerodroma do 2045. godine, tražeći međunarodnu ekspertizu za razvoj sveobuhvatnog plana modernizacije.

Generalni direktorat civilnog vazduhoplovstva upravlja ovim projektom i ažurira deceniju staru studiju koja je zastarjela zbog poremećaja uzrokovanih COVID-19.

Aerodromi u Maroku, izvor: CAA Maroka

Nova studija, sa budžetom 956.623 američkih dolara i rokom od 14 mjeseci, isključuje međunarodni aerodrom Mohamed V u Kazablanki, koji ima poseban plan nadogradnje. Procijeniće potencijal za proširenje svakog aerodroma, neophodne modernizacije, projekcije saobraćaja, razvojne planove, finansijske potrebe i dati prioritet projektima na osnovu očekivanog povrata ulaganja.

Osim toga, avio-sektor Maroka želi da iskoristi zajedničku kandidaturu zemlje kao domaćina Svjetskog prvenstva 2030.godine (zajedno sa Španijom i Portugalom), što dodatno podstiče potrebu za ažuriranim i proširenim aerodromskim kapacitetima.

Konkursna dokumentacija se može preuzeti na portalu javnih nabavki www.marchespublics.gov.ma, a za administrativna pitanja kontaktirajte Samiru Bouhouiyek putem e-pošte na sbouhouiyek@dac-maroc.gov.ma ili na telefon +212 (0)537679322 /+212 (5 37679326.#1216.36

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.