Jandreoski: Prvo radnici pa infrastruktura, a onda ostalo

Foto: Aerodromi Crne Gore

Crna Gora je u međunarodnim vazduhoplovnim i turističkim krugovima ocjenjivana kao najbrže rastuća avio destiancija ovog dijela Evrope. Prije nego je avio industrija doživjela kolaps zbog pandemije virusa COVID-19 a kasnije i zbog mjera za suzbijanje pandemije, vazdušne luke u Podgorici i Tivtu su posljednjih godina bilježile konstantan napredak na svakom polju. Broj putnika, destinacija i rotacija je rastao, a samim tim i finansijski efekti.

Iz tog razloga je, ne samo za vazduhoplovstvo, već i za privredu u cjelini važno šta ima da poruči Goran Jandreoski, prvi čovjek Aerodroma Crne Gore, koji je danas organizovao radni doručak sa predstavnicima medija. Ovaj kontakt je važan, kako je i sam rekao, za transparentnost u radu što će biti jedan od osnovnih principa njegovog rada i budućih planiranih koraka.

Sertifikacija aerodroma

S obzirom da su Podgorica i Tivat jedini aerodromi u regionu koji nisu sertifikovani, redakcija Avioportala je postavila pitanje direktoru Aerodroma Crne Gore kako bi mu pružila priliku da iznese svoje viđenje problema i njegovih potencijalnih rješenja. Dobili smo informaciju da je sertifikacija aerodroma jedan od prioriteta i da je za njegovo rješavanje neophodna promjena pristupa problemu u čemu će Jandreoskom od velikog značaja biti iskustvo i kontakti koje je imao kao prvi čovek vazduhoplovne vlasti Makedonije.

Nijedan sertifikat nije trajan i maksimum trajanja sertifikata koji se može dobiti od Agencije za civilno vazduhoplovstvo je 2 godine, ali to podrazumijeva konstantnu kontrolu standarda i njihovo usklađivanje tokom vremena. „Ja ću pokušati da do kraja godine to uradim za Podgoricu. Tivat je u tom pogledu malo kompleksniji. Da bi ušli u sertifikaciju Tivta postupak je sasvim drugačiji, jer tamo imamo malo većih infrastrukturnih problema nego u Podgorici“, rekao je Jandreoski.

Samo jedna od najavljenih aktivnosti je izvođenje rezervnog napajanja aerodroma, što je odavno označeno kao važan aspekt funkcionisanja aerodroma po standardima ICAO, a tender za polaganje kabla se očekuje već u drugoj nedjelji avgusta. Po ovom pitanju ostalo je da se dobiju dozvole za dvije parcele koje su u državnom vlasništvu i tu Aerodromi Crne Gore ne očekuju problem.

Noćni start u Tivtu

Ovo je nešto o čemu se dugo razmišlja i pokreće već dugo kao problem koji je uslovljen manjkom parking pozicija na aerodromu. Da pojasnimo, tokom leta je kapacitet aerodroma Tivat popunjen do maksimuma pa su već od ranog jutra sve parking pozicije popunjene i brzo se oslobađaju kako bi novi avion koji dolazi imao gde da se parkira. U slučaju da, iz bilo kog razloga, avion ne krene pre zalaska Sunca on mora biti parkiran to veče na aerodromu. S jedne strane to je dodatan prihod za aerodrom ali i dodatan stres za menadžment jer već rano ujutru novi avioni dolaze i treba obezbjediti njihov prihvat tako da se ne osjeti da je jedno parking mjesto već zauzeto avionom koji je stigao dan prije.

Po ovom pitanju, Jandreoski ima stav da planovi aerodroma moraju pratiti planove društva u cjelini, te je veoma važno šta država Crna Gora želi za taj aerodrom.  Po njegovim rječima treba ustanoviti da li je u redu za smještajne kapacitete u Tivtu da se čuje buka aviona i aerodroma do uveče (orjentaciono 22 časa). Drugo, postavlja se pitanje zaštite životne sredine što je segment koji mora biti konsultovan prilikom bilo koje izmjene koja utiče na okolinu. Aspekat uticaja na životnu sredinu i ekologija kao neizostavni segment svih planova savremene Evrope i svijeta  je od značaja i za vazduhoplovne institucije kao što su ICAO, EASA ali i za samu državu Crnu Goru koja mora izraziti jasan stav po ovom pitanju.

Detalj sa radnog doručka Izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore i predstavnika medija

Infrastrukturni projekti kao fokus za narednu godinu

Planska dokumentacija za područje aerodroma Tivat je razrađena ali se postavlja pitanje – da li je usklađena sa potrebama za 2021.godinu? Iskustvo Jandreoskog iz Zagreba, Ljubljane i Skoplja je da su poletno-sletne staze u cijeloj bivšoj Jugoslaviji su kvalitetno urađene. „Infrastruktura što se tiče nosivosti je veoma dobra ali završni sloj mora biti prioritet. Potrebno je da se uradi evaluacija stanja završnog sloja. Sve studije ova dva aerodroma su iz 2013 a od tada je prošlo već 9 godina. I to mora biti prioritet“ – poručuje izvršni direktor Aerodroma Crne Gore.

Po njegovim riječima, pokretanje sanacije krova u Tivtu je pri kraju, ostalo je još malo vremena da se kompletira dokumentacija i pokrene konkurs za saniranje krova. Isto se očekuje i u Podgorici a taj projekat će trajati malo duže jer ta zgrada ima stare probleme.

Optimizacija radnih mjesta i kontinualna edukacija

Trenutno je na crnogorskim aerodromima zapošljeno oko 730 radnika, a po procjeni Jandreoskog optimalan broj bi bio 430 do 450 ako se kao parametar uzme broj putnika, što ne mora da bude ključni kriterijum. Naravno, broj bi varirao od obima posla. Ovom prilikom direktor Aerodroma Crne Gore je potvrdio da ima kvalitetnu saradnju sa Sindikatom zaposlenih na našim aerodromima i da očekuje iskren pristup sa obije strane, na obostrano zadovoljstvo a uz poštovanje održivosti aerodroma kao osnovnog postulata tog dogovora. „Empatija mora da postoji“- rekao je Jandreoski.

Direktor je naglasio važnost kontinualne edukacije kao važan segment funkcionisanja vazduhoplovstva i taj dio može biti samo unapređivan u narednom periodu.

Ujedno smo dobili potvrdu da su Aerodromi Crne Gore u kontaktu sa Domom za nezbrinutu djecu iz Bijele, kako bi im se omogućila praksa i sticanje radnog iskustva. Naravno, za to će biti potrebna i saglasnost drugih institucija države koje je Jandreoski spreman da sasluša kako bi se toj djeci pružio oslonac za dalji život a aerodromi dobili kvalitetne mlade radnike.

Kako sam Jandreoski kaže „ja dajem golove za onoga ko me plaća“. Po svemu sudeći, dobili smo profesionalca koji ne samo da se mora pratiti i da mu se mora pomoći već od koga se može i učiti. Stoga, kad već imamo Mesija- hajde da mu dodajemo loptu i gledamo golove!

Iz menadžmenta kompanije TAV na mjesto prvog čovjeka Aerodroma Crne Gore

Podjelite objavu putem telefona:

Pravila komentarisanja:

Poštujući načelo demokratičnosti, kao i pravo građana da slobodno i kritički iznose mišljenje o pojavama, procesima, događajima i ličnostima, u cilju razvijanja kulture javnog dijaloga, na Portalu nijesu dozvoljeni komentari koji vrijeđaju dostojanstvo ličnosti ili sadrže prijetnje, govor mržnje, neprovjerene optužbe, kao i rasističke poruke. Nijesu dozvoljeni ni komentari kojima se narušava nacionalna, vjerska i rodna ravnopravnost ili podstiče mržnja prema LGBT populaciji. Neće biti objavljeni ni komentari pisani velikim slovima i obimni "copy/paste" sadrzaji knjiga i publikacija. Zadržavamo pravo kraćenja komentara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *