Helikopteri na prvoj naftnoj platformi u Crnoj Gori

Po najavi Ministarstva kapitalnih investicija, konzorcijum kompanija Eni iz Italije i Novatek iz Rusije, danas (25.03) počinje sa radom na prvoj bušotini nafte u Crnoj Gori. Očekuje se da istraživanje traje najviše 6 mjeseci, a posada koja treba da vrši inspekciju i opremanje platforme već je, u skladu sa epidemiološkim mjerama, bila u karantinu u Podgorici i sada je po planu je da se počne s poslom na naftnoj platformi Topaz driller. Ispitivanja će se vršiti u teritorijalnim vodama Crne Gore na površini od 1228 kvadratnih kilometara.

Trenutna lokacija naftne platforme Topaz Driller, 28km od obale

Platforme će se posećivati nekoliko puta nedeljno radi transporta osoblja i opreme, te se očekuje da ćemo moći da vidimo i čujemo helikoptere na pravcu aerodrom Podgorica-platforma Topaz Driller. Ovaj zadatak će obavljati dva helikoptera tipa EUROCOPTER EC135 od kojih će jedan biti u rezervi. Opremljeni su standardnom opremom, a njihove osnovne karakteristike možete vidjeti na slici ispod:

Za stanovnike Crne Gore zvuk helikoptera već odavno nije neka novost. Zbog toga smo ovaj put tražili mišljenje naših saradnika o podvodnoj buci i njenom uticaju na podvodni svijet i dobili informaciju da su na više lokacija u svijetu vršena ispitivanja na ovu temu. Postavljanjem prijemnika ispod vode, dobijeni su rezultati koji pokazuju da će se buka helikoptera u niskom letu koju prave lopatice rotora helikoptera kao i njegove izduvne cijevi lagano pomjerati ispred helikoptera, u uskom pojasu i unutar luka od 13° od vertikale (zbog nagiba helikoptera tokom leta). Većina zvuka odbijaće se s morske površine, dok će jedan manji dio moći da dopre do riba koje se u tom trenutku nalaze neposredno ispod letilice. Naravno, nivo podvodne buke dobijen prilikom istraživanja je zavisio i od visine na kojoj se helikopter nalazio u trenutku mjerenja.

O kretanju pomenutih helikopera juče ste se mogli informisati i preko zvaničnog sajta Aerodroma Crne Gore u okviru pregleda dnevnih dolazaka i odlazaka s aerodroma

Zanimljivosti

-S obzirom na specifične uslove u kojima se nalazi, osoblje na naftnim platformama mora da prođe posebnu pripremu prije nego počne s radom. Ta obuka najčešće traje tri dana i organizuje se u nekom od sertifikovanih centara za ovaj vid obuke, a jedan od njenih obaveznih elemenata je simulacija izvlačenja iz helikoptera koji je pao u more. Naime, osoblje se nalazi u maketi helikoptera i zajedno s njom bude potopljeno u bazen pun vode, a zatim se ta maketa rotira kranom kako bi se na pravi način simuliralo potapanje. Njihov zadatak u toj situaciji je da izađu iz helikoptera, osposobe splav ili čamac za spasavanje, obave još par zadataka i spasu se. Naravno, sve vrijeme su pored bazena prisutni ronioci.

-Helikopteri su angažovani na naftnim i gasnim platformama na moru od 1947. godine, kada je Bell 47s prevozio istraživačke ekipe u močvarama u južnom, priobalnom dijelu američke države Luizijane. Od tada su naftne i gasne kompanije koje se bave ovom vrstom transporta osjetile veoma dobru zaradu od ovog posla ali i dočekale veliki pad cijene nafte zbog čega su preduzele različite mjere: smanjile istražnog bušenja, odlaganje razvoja proizvodnje, produžetak rotacije posade (sa dve nedelje rada i dve odmora na tri nedelje rada i tri odmora), smanjenje broja iznajmljenih helikoptera i izmjena klazula ugovora koje definišu mjesečne cijene iznajmljivanja helikoptera. 

IFR letenje helikopterom: mogući scenario nakon pandemijske krize

Podjelite objavu putem telefona:

Pravila komentarisanja:

Poštujući načelo demokratičnosti, kao i pravo građana da slobodno i kritički iznose mišljenje o pojavama, procesima, događajima i ličnostima, u cilju razvijanja kulture javnog dijaloga, na Portalu nijesu dozvoljeni komentari koji vrijeđaju dostojanstvo ličnosti ili sadrže prijetnje, govor mržnje, neprovjerene optužbe, kao i rasističke poruke. Nijesu dozvoljeni ni komentari kojima se narušava nacionalna, vjerska i rodna ravnopravnost ili podstiče mržnja prema LGBT populaciji. Neće biti objavljeni ni komentari pisani velikim slovima i obimni "copy/paste" sadrzaji knjiga i publikacija. Zadržavamo pravo kraćenja komentara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.