Austrija skovala plan, “dvije muve jednim udarcem!” Napada low cost kompanije i štiti životnu sredinu

U našem članku Pomoc nacionalnim aviokompanijama usled pandemije prikazali smo finansijsku pomoć svake od Vlada evropskih država svojim aviokompanijama. Ipak, od početka je bilo jasno da se neke od njih neće zaustaviti na tome i da će se potruditi da pandemiju iskoriste na najbolji mogući način. Podjećamo vas da je prošlog ljeta Izvršni direktor Lufthanse izjavio da samo bogate aviokompanije treba da lete tvrdeći da su najjeftiniji letovi koje nude konkurenti „ekonomski, ekološki i politički neodgovorni“. Iz ove aviokompanije traženo je da Vlade zabrane niske cijene karata kako bi mogle da naplaćuju kupcima više novca.

Između ostalog, u sklopu spašavanja austrijske ispostave Lufthanse- Austrian Airlinesa, Vlada Austrije je još polovinom prošle godine, na osnovu predloga stranke Zelenih koja je dio vladajuće koalicije, osmislila dva “napada” na niskotarifne prevoznike i to kroz postavljanje minimalne cijena karte za sve rezervacije do ili iz Austrije na 40 evra i fiksnog poreza na sve letove od 12 evra (do sada je porez zavisio od dužine relacije).

Međutim, najavljene mjere Vlade Austrije nijesu prošle neprimjećeno. Evropska komisija je već izrazila zabrinutost zbog ovakve politike austrijske vlade i očekuje više detalja o ovim mjerama koje potencijalno krše propise o vazdušnom saobraćaju, a zatim će provjeriti njihovu usklađenost sa pravilima EU. “Promovisanje smanjenja štetnog uticaja na životnu sredinu ne samo vazduhoplovstva već i saobraćaja u cjelini je nešto što podržava Evropska Komisija, ali svake mjere moraju biti usklađene sa pravilima tržišta EU. Ako se utvrdi da mjere nisu potrebne „stupićemo u dijalog“ sa austrijskim vlastima – rečeno je u saopštenju portparola Evropske Komisije.

Prva mjera će biti na testu zbog Glavne uredbe o vazdušnom saobraćaju Evropske unije iz 2008. godine po kojoj će aviokompanije „slobodno određivati cijenu avionske karte“ u okviru EU. Što se tiče mjere fiksnog poreza njeno sprovođenje bi značilo da će karte za relacije kratke i srednje dužine bile oporezovane više nego ranije čime bi se podstakla upotreba železnice, dok bi duge linije (koje uglavnom obavlja Austrian Airlines) dobile nižu stopu čime se direktno pomaže nacionalnoj aviokompaniji.

Inače, tenzije između Austrian Airlines-a i njegovih konkurenata iz niskobudžetnih kompanija u Beču su već bile narasle i prije pandemije. Biće vam jasno u kojoj mjeri ako vas podsetimo da je 2019.godine Izvršni direktor Austrian Airlines-a, Aleksis fon Hensbreh-a, u govoru putem kanala društvenih mreža svoje aviokompanije pomenuo Izvršnog direktora Ryanair-a u svom obraćanju- „Mr. O’Leari griješi ako misli da nas može prestići ovdje u Beču”.

Hoće li Vlada Austrije imati snage da se suprotstavi nadzoru Evropske komisije i pod plaštom zaštite životne sredine stvori bolje uslove za rad svoje aviokompanije vidjećemo u narednim danima. Za sada se nadamo se će ovaj članak pročitati neko iz novog rukovodstva naše nacionalne aviokompanije “ToMontenegro” i staviti na svoj sto Deklaraciju o ekološkoj državi Crnoj Gori iz 1991.godine. Možda mu zatreba u nekom trenutku …

Podjelite objavu putem telefona:

Pravila komentarisanja:

Poštujući načelo demokratičnosti, kao i pravo građana da slobodno i kritički iznose mišljenje o pojavama, procesima, događajima i ličnostima, u cilju razvijanja kulture javnog dijaloga, na Portalu nijesu dozvoljeni komentari koji vrijeđaju dostojanstvo ličnosti ili sadrže prijetnje, govor mržnje, neprovjerene optužbe, kao i rasističke poruke. Nijesu dozvoljeni ni komentari kojima se narušava nacionalna, vjerska i rodna ravnopravnost ili podstiče mržnja prema LGBT populaciji. Neće biti objavljeni ni komentari pisani velikim slovima i obimni "copy/paste" sadrzaji knjiga i publikacija. Zadržavamo pravo kraćenja komentara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *