Novosti

Aerodrom Dubrovnik kao promoter turističke privrede svoje zemlje i zdravih stilova života

U nedelju 05. marta 2022. godine na Aerodromu Dubrovnik održano je treće izdanje trke ‘Runway Run’ u organizaciji Du Motion Days Dubrovnik i Aerodroma Dubrovnik.

Na razglasu Aerodroma Dubrovnik se moglo čuti nesvakidašnje obavještenje: “Dobar dan, dame i gospodo. Počeli smo s ukrcajem trkača na listu za nesvakidašnju utrku Runway Run. Ljubazno molimo sve trkačice i trkače da se pripreme za rijetko i uzbudljivo iskustvo 5 – kilometarskog trčanja po dubrovačkoj zrakoplovnoj pisti o kojem će se dugo pričati. Želimo vam ugodnu utrku i hvala što ste odabrali trčati s Du Motionom i Zračnom lukom Dubrovnik.”

Du-Motion-01

Image 1 of 7

U pitanju je događaj koji okuplja učesnike iz zemlje i regoina, a za cilj ima promociju turizma, privrede i zdravih stilova života. Ove godine je bilo prisutno 7 učesnika iz Crne Gore, a najbrži na trci je bio učesnik iz Herceg Novog. Zbog regularnog vazdušnog saobraćaja, trka na pisti aerodroma je ograničena na 1h trajanja iako je procjena bila da će učesnici završiti trku ranije, što se i desilo.

Medalja koja se dodjeljuje pobjednicima

Naša redakcija je kontaktirala učesnicu Svetlanu Useinović iz Bara koja je za Avioportal izjavila sledeće: “Pobjednik je Luka Ćupić iz Herceg Novog, a ukupno je bilo 7 učesnika iz CG. Ovakve trke su dobri kondicioni treninzi, a istovremeno su odlična prezentacija zemlje u cilju promocije turističke privrede. U Dubrovniku se takva trka već ustalila, a znam da se slična održava u Beogradu i još na nekim aerodroma. Lako je organizovati, piste su ravne, te stoga pogodne za trčanje. ”

Svetlana Useinović

Ovo je još jedan dobar primjer kako avijacija može da nađe svoje mjesto u promociji turističke privrede ali i zdravih stilova života.

Foto: Du Motion Days Dubrovnik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.