Veza Crne Gore i Niša

Linija Niš-Tivat je dogovorena početkom aprila prilikom posjete tivatske delegacije gradu Nišu o čemu ste mogli pročitati na  ovom linku.

Po prethodnoj najavi prvi let je trebao da se obavi 12.juna ali je došlo do izmjene tako da će prvi avion Er Srbije ove sezone poletjeti iz Niša sjutra, 15.juna, u 07.20 i stići u Tivat oko 08.15.ujutru.

Karte na ovom letu se u narednom periodu mogu naći za oko 51 evro u jednom pravcu, odnosno 85 evra u oba smjera.

Nekada je ovu vezu držao Montenegro Airlines na relaciji Podgorica-Niš, pri čemu je značajan dio putnika bio s leta Pariz-Podgorica kojima je ovo bio idealna konekcija. Linija je funkcionisala na principu dogovora da grad Niš, u slučaju da se ne proda dovoljan broj karata, doplati Montenegro Airlines-u ostatak kako ne bi bio u minusu. Na ovaj način je grad Niš održavao svoj aerodrom koji je, po mišljenju Nišlija, bio “gušen” kako bi se razvio beogradski, a crnogorska nacionalna aviokompanija je imala liniju koja u najmanju ruku nije donosila troškove. Sve to je trajalo dok je grad Niš mogao da subvencioniše liniju ali kad su prestale uplate na račun MA, najpre su se prorijedili letovi a vrlo brzo i ukinuli. 

Ovaj let je značajan za vezu stanovnika jugoistočne, istočne pa i centralne Srbije sa crnogorskim primorjem, naročito jer jedina druga varijanta podrazumijeva bar 8-9 sati vožnje drumskim saobraćajem do primorskih gradova Crne Gore. Ovako duga vožnja se ne može ni uporediti sa oko 4 sata lagane vožnje novim auto-putem do Soluna što čini Grčku privlačnijom destinacijom za pomenute krajeve Srbije a što će se, nadamo se, uvođenjem ove linije promijeniti.

Ipak, sem interesa stanovnika Srbije trebalo bi razmisliti i koliko stanovnici Crne Gore znaju o Nišu, gradu crnogorskog serdara Jola Piletića, ćele-kule i džamije Bali-bega Malkočevića.

Možda vam je vrijeme za kafu s pogledom na nišku tvrđavu ili da konačno probate pravi leskovački roštilj!? Ili možda uz sve to nadogradite i svoje poslovanje kontaktima i iskustvima iz ovih krajeva?

Statue u centru Niša, Stevan Sremac sa Kalčom dok pored stola čeka Kalčin pas Čapa

Podsjetimo se, za kraj, ko je bio serdar Jole Piletić, nadaleko poznati junak…

– Vi­di­te li, Cr­no­gor­ci, ono­ga or­la što le­ti od Lov­će­na? – upi­tao u ne­koj pri­li­ci knjaz Nikola gla­va­re oku­plje­ne oko nje­ga is­pred dvor­ca na Ce­ti­nju.

Svi su u glas rekli da vi­de or­la, sa­mo Jo­le Pi­le­tić od­go­vo­ri da ga ne vi­di, uvi­đa­ju­ći da ih go­spo­dar sa­mo ku­ša i pro­vje­ra­va ko­li­ko su mu oda­ni.

– Ti, Jo­le, va­zda ne­što u stra­nu gle­daš – brec­nuo se mla­di vla­dar na sta­rog, pre­ka­lje­nog rat­ni­ka.

– Ni­je zlo, go­spo­da­re, što ga ja ne vi­dim, no je zlo što ga ovi dru­gi vi­de, jer ko vi­di ono što ne vi­di i la­že za aj­tar dru­go­ga, či­ni zlo i se­bi i ono­me za či­ji aj­tar la­že – od­bru­sio mu Jo­le Pi­le­tić.

Jole Piletić je rođen u Piperima 1814. godine, a od svoje 12. godine, pa sve do 1878, učestvovao je u svim značajnijim bojevima Crne Gore. Pola vijeka radio je na izgradnji crnogorske države, pomažući crnogorskim vladarima iz dinastije Petrović ‒ Njegoš. Pomagao je i knjazu Nikoli s kojim je došao u sukob 1879. godine. Tada je napustio Crnu Goru i odselio u Niš.

U Nišu je serdar Jole dobio kuću u naselju Palilula, a pored njega su se tu nastanili i drugi viđeniji Crnogorci, te su Nišlije taj dio grada nazvali „Crnogorsko naselje“. Umro je 5. januara 1900. godine u Nišu, gdje je uz počasti i sahranjen na Starom groblju.

 

Pročitajte još:

Sa aerodroma Kraljevo do Soluna

 

Podjelite objavu putem telefona:

Pravila komentarisanja:

Poštujući načelo demokratičnosti, kao i pravo građana da slobodno i kritički iznose mišljenje o pojavama, procesima, događajima i ličnostima, u cilju razvijanja kulture javnog dijaloga, na Portalu nijesu dozvoljeni komentari koji vrijeđaju dostojanstvo ličnosti ili sadrže prijetnje, govor mržnje, neprovjerene optužbe, kao i rasističke poruke. Nijesu dozvoljeni ni komentari kojima se narušava nacionalna, vjerska i rodna ravnopravnost ili podstiče mržnja prema LGBT populaciji. Neće biti objavljeni ni komentari pisani velikim slovima i obimni "copy/paste" sadrzaji knjiga i publikacija. Zadržavamo pravo kraćenja komentara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *