Najava nove tehnologije: Taksiranje aviona bez rada motora

Posljednjih godina smo svjedoci javljanja cijelog seta mjera i novih ideja vazduhoplovne industrije za smanjenje emisije ugljen-dioksida. Većina njih se odnosi na promjene u samom konceptu izrade aviona, ali ima i drugih varijanti.

Američka kompanija Aircraft Towing System World Wide (ATS) razvija je novu tehnologiju za smanjenje emisije ugljen-dioskida na aerodromima. Rješenje koje nudi ova kompanija podrazumjeva sistem za vuču aviona tzv. “taksiranje” koji će uticati na smanjenje potrošnje goriva, emisije ugljenika i stvaranja buke na zemlji (pisti). ATS ima sistem za taksiranje aviona od piste do gate-a i nazad bez upotrebe motora aviona i zasnovan je na podzemnom kanalu za vuču.

Ova tehnologija podrazumjeva da nakon slijetanja aviona, pilot odvede taksiranjem avion do odgovarajuće taksi saobraćajnice i stane nosnim točkom aviona na„ platformu za vuču “ gde će biti pričvršćen. Pilot tada može da isključi glavne motore aviona a platforma će sama da odveze avion do tačno određene tačke na aerodromu.

Iz ATS-a pojašnjavaju da se na ovaj način štedi i gorivo koje bi se upotrebilo za taksiranje aviona. Na primer, na londonskom aerodromu Hitrou kompanija procenjuje da se može uštedeti preko 15 miliona litara goriva.

„Prosečno vrijeme taksija na Hitrou je 22 minuta, a prosječna potrošnja goriva tokom taksiranja je 35 litara po minutu taksiranja“- izjavili su iz ATS -a i dodali – „Bilo je preko 475.000 kretanja ili taksiranja u 2019.godini. Dakle, 22 minuta x 35 litara x 475.000 taksiranja = 15.995.000 litara goriva utrošenog tokom taksiranja ili uštede ako je instaliran ATS. S obzirom da je gorivo 1,70 evra po litru dolazimo do zaključka da bi ušteda bila oko 27,191,500 evra godišnje na Hitrou.

Iz kompanija tvrde da bi se uštede goriva predstavljene u ovom primeru takođe mogle koristiti za generisanje tzv. karbonskih kredita.

Šta je karbonski kredit ?

Karbonski kredit je dozvola koja omogućava kompaniji da emituje određenu količinu ugljen -dioksida ili drugih gasova sa efektom staklene bašte. Jedan kredit dozvoljava emisiju mase jednake jednoj toni ugljen -dioksida.

„Uzimajući primjer uštede goriva za Hitrou, u zavisnosti od motora instaliranih na komercijalnim avionima, emisija u proseku iznosi 265 kilograma CO2 po taksiranju“, izjavili su iz ATS -a. „S obzirom da se emisioni krediti trenutno prodaju na približno 7,60 američkih dolara po toni na aukcijama za kredite u SAD -u, aerodrom bi trebao biti u mogućnosti da generiše 2 miliona evra godišnje u potencijalnom prihodu od karbonskog kredita ako se uzmu u obzir aktuelne cijene na tržištu kredita za ugljenik.

ATS trenutno instalira prototip ovog sistema u industrijskom airparku Ardmore u Ardmoru, Oklahoma.

*foto: Aircraft Towing System World Wide (ATS)

CRNA GORA PRVA U EVROPI

Podjelite objavu putem telefona:

Pravila komentarisanja:

Poštujući načelo demokratičnosti, kao i pravo građana da slobodno i kritički iznose mišljenje o pojavama, procesima, događajima i ličnostima, u cilju razvijanja kulture javnog dijaloga, na Portalu nijesu dozvoljeni komentari koji vrijeđaju dostojanstvo ličnosti ili sadrže prijetnje, govor mržnje, neprovjerene optužbe, kao i rasističke poruke. Nijesu dozvoljeni ni komentari kojima se narušava nacionalna, vjerska i rodna ravnopravnost ili podstiče mržnja prema LGBT populaciji. Neće biti objavljeni ni komentari pisani velikim slovima i obimni "copy/paste" sadrzaji knjiga i publikacija. Zadržavamo pravo kraćenja komentara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *