NovostiVojno vazduhoplovstvo

Ministarstvo odbrane Crne Gore razmatra saradnju sa Turskom o održavanju vazduhoplovnih sredstava

Državni sekretar Ministarstva odbrane, dr Krsto Perović, sastao se juče sa ambasadorom Republike Turske u Crnoj Gori, Barıšom Kalkavanom.

Državni sekretar Perović je izrazio zadovoljstvo ukupnim prijateljskim odnosima sa Republikom Turskom i posebno bogatom saradnjom u oblasti odbrane.

Ambasador Kalkavan je upoznao državnog sekretara Perovića sa mogućnostima za školovanje crnogorskih kadeta na vojnim akademijama kopnene vojske, mornarice i vazduhoplovstva u Republici Turskoj.

Takođe, sagovornici su razgovarali o unapređenju saradnje u oblasti odbrambene industrije i održavanja vazduhoplovnih sredstava, kao i nastavku saradnje u pogledu nabavke motornih vozila iz turskih proizvodnih kapaciteta.

Državni sekretar Perović je istakao značaj školovanja crnogorskih kadeta na turskim vojnim akademijama, imajući u vidu visok stepen odbrambene saradnje između Crne Gore i Republike Turske. Perović je izrazio žaljenje zbog žrtava razornih zemljotresa koji su nedavno pogodili Republiku Tursku, ističući da je ujedinjeno djelovanje i solidarnost u ovakvim momentima izraz bliskih odnosa među državama i narodima.

Ambasador Kalkavan je izrazio zahvalnost povodom podrške Vlade Crne Gore u toku realizacije operacija traganja i spašavanja u Republici Turskoj, te upoznao sagovornika sa trenutnom situacijom u području pogođenom humanitarnom katastrofom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.