DogađajiNovosti

Jubilarna pedeseta IFATSEA konferencija; ATSEP osoblje gleda u budućnost

Generalna Skupština međunarodne organizacije ATSEP osoblja – IFATSEA, prva nakon popuštanja mjera za suzbijanje pandemije, održava se u glavnom gradu Češke republike.

Ovo okupljanje predstavnika ATSEP osoblja više od 70 zemalja svijeta, ujedno je i jubilarna pedeseta za ovu organizaciju.

Antonio Licu, šef operativne bezbjednosti, SQS i jedinice za integrisano upravljanje rizicima, a ujedno i šef kancelarije za digitalnu transformaciju EUROCONTROL-a, i Nikola Cojić, delegat Crne Gore u IFATSEA, dogovorili su buduću saradnju u oblasti digitalizacije kontrole letenja što će biti od velikog značaja ne samo za Crnu Goru već i za cio region.

Okupljeno vazduhoplovno-tehničko osoblje za bezbjednost vazdušne plovidbe će ove nedjelje, kroz rad svojih podkomiteta, raditi na analizi trenutnog stanja razvoja tehnike u kontroli letenja i određivanju daljeg pravca izrade regulative u saradnji sa vazduhoplovnim institucijama.

U svojstvu sponzora, svoj portfolio će prezentovati Rohde&Scwarz, SkyRadar, Artisys, G&D, Indra, Jotron, Thales, SAAB,  Entry Point North i EPOS.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.