Indra obnavlja cijelu njemačku mrežu vazdušnog nadzora i priprema teren za ulazak na SAD tržište

Indra je jedna od vodećih globalnih tehnoloških i konsultantskih kompanija i tehnološki partner za osnovne poslove svojih klijenata širom svijeta. Svjetski je lider u pružanju rješenja u specifičnim segmentima na tržištima saobraćaja i odbrane, te vodeća firma u oblasti savjetovanja i informacionih tehnologija za digitalnu transformaciju u Španiji i Latinskoj Americi preko svoje podružnice Minsait. Njen poslovni model zasniva se na sveobuhvatnom asortimanu proizvoda, sa fokusom na visoku vrijednost i sa visokom inovativnom komponentom. U finansijskoj 2021. godini Indra je ostvarila prihod od 3.390 miliona €, +52.000 zaposlenih, lokalno prisustvo u 46 zemalja i poslovanje u preko 140 zemalja. 

Indra u Njemačkoj

Nedavno je ova kompanija potpisala ugovor sa njemačkom kontrolom letenja DFS za remont mreže radara za nadzor vazdušnog saobraćaja u ovoj zemlji novom tehnologijom. Ugovor vrijedan više od 100 miliona eura bi se implementirao u roku od 13 godina i ima odredbu o produženju.

Indra će instalirati najmanje 23 nova radara, od kojih će 19 imati primarni PSR radar i sekundarni radar u načinu rada S, dok će četiri stanice imati samo sekundarne S radare. Tehnologija će se koristiti za nadzor zračnog saobraćaja na ruti i prilaza glavnim aerodromima u Njemačkoj. Kada se završi, očekuje se da će projekat povećati sigurnost i efikasnost vazdušnog saobraćaja u zemlji uz smanjenje nivoa emisije ugljenika.

Indra u SAD

Ujedno, indra potpisuje ugovor o preuzimanju linije proizvoda od  Leonarda i Seleksa sa ciljem konsolidacije svoje globalne pozicije i pripreme za ulazak na SAD tržište. Ovaj model  poslovanja biće inkorporiran kao Indra Air Traffic Inc., a dizajniraće i proizvoditi sisteme za vazduhoplovnu navigaciju u Sjedinjenim Državama i plasirati ih širom sveta. Indra će na ovaj način dobiti  jedini DME sa FAA sertifikatomkao i novi TACAN koji je interesantan za američku vojsku.

Indra je vodeća globalna kompanija koja proizvodi i razvija tehnologije za sektore vazduhoplovstva, odbrane i mobilnosti. Ovim ugovorom, Indra je preuzela liniju poslovanja za upravljanje vazdušnim saobraćajem (Air Traffic Management – ATM ) od Seleksa ES Inc (Leonardo grupacija) i namjerava da je inkorporira u Indra Air Traffic Inc.

Seleks je instalirao navigacione sisteme u preko110 zemalja. Ova akvizicija će poboljšati Indrin portfolio proizvoda sa riješenjima kao što je jedina oprema za merenje udaljenosti (DME) koja je u potpunosti sertifikovana od strane američke Federalne uprave za avijaciju (FAA), poznati i priznati VOR (very high frequency omni-directional range ) koji se koristi za navigaciju za vazduhoplove u preletu (en route ) i prilazu i TACAN ( tactical air navigation system ) koji pruža navigacione informacije vojnim i civilnim avionima. Seleks takođe ima solidan tržišni udio u sistemima za instrumentalno sletanje (ILS), posebno u Sjevernoj Americi kao jedini dobavljač američkih vazduhoplovnih snaga i američke mornarice.

„Kombinacija Indre i imovine stečene od Seleks-a u Sjedinjenim Državama će dati važan sinergetski efekat za naše poslovanje u oblasti vazduhoplovstva i odbrane na trenutnom američkom tržištu, trenutno najvećem na svijetu kao i nadolazećim programima Federalne uprave za vazduhoplovstvo na polju obnove infrastrukture. Ova akvizicija, do sada je naša najznačajnija kupovina na tržištu ATM (upravljanje vazdušnim saobraćajem) u SAD, a ojačaće nas kao glavnog globalnog igrača u cijelom sektoru, posebno u segmentu sistema vazduhoplovne navigacije“, rekao je izvršni direktor Indre Ignacio Mataik.

Očekuje se da će transakcija biti završena u prvom kvartalu 2023. godine, s obzirom da je predmet uobičajenih regulatornih odobrenja, uključujući odobrenje CFIUS-a (Komiteta za strana ulaganja u Sjedinjenim Državama).

O kompaniji INDRA

 

Avinor i Indra potpisali sporazum o digitalizaciji norveškog vazdušnog prostora

 

Podjelite objavu putem telefona:

Pravila komentarisanja:

Poštujući načelo demokratičnosti, kao i pravo građana da slobodno i kritički iznose mišljenje o pojavama, procesima, događajima i ličnostima, u cilju razvijanja kulture javnog dijaloga, na Portalu nijesu dozvoljeni komentari koji vrijeđaju dostojanstvo ličnosti ili sadrže prijetnje, govor mržnje, neprovjerene optužbe, kao i rasističke poruke. Nijesu dozvoljeni ni komentari kojima se narušava nacionalna, vjerska i rodna ravnopravnost ili podstiče mržnja prema LGBT populaciji. Neće biti objavljeni ni komentari pisani velikim slovima i obimni "copy/paste" sadrzaji knjiga i publikacija. Zadržavamo pravo kraćenja komentara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *