Kontrola letenjaNovosti

Entry Point North radionica krajem oktobra u Švedskoj – prijave u toku

Posle dvije godine Covid pauze, kompanija Entri Point North organizuje međunarodnu ATSEP radionicu u Malmeu, Švedska. Radionica će se održati od 27. do 28. oktobra u hotelu Malme Arena koji se nalazi u blizini  novih objekata ove kompanije  u Malmeu, Hillie.

Cilj radionice je umrežavanje i dijeljenje ATSEP znanja.

Skraćenica ATSEP (Air Traffic Safety Electronics Personnel) odnosi se na vazduhoplovno-tehničko osoblje kontrole letenja koje je osposobljeno i ovlašćeno za instalaciju, integraciju, podešavanje, kalibražu, korišćenje, nadzor, održavanje, stavljanje u upotrebu i van upotrebe opreme funkcionalnog sistema kontrole letenja. Ova grupa inženjera i tehničara radi na elektronskim i mehaničkim sklopovima kao i na softveru, omogućavajući ispravnost i pouzdanost sistema kontrole letenja a time i bezbjednost vazdušne plovidbe.

Podsjetićemo, ova kompanija je bila prisutna na evropskoj ATSEP konferenciji u Budvi ove godine. Kompanija je formirana 2005.godine ima širok portfolio obuke i usluga za potencijalne i operativne kontrolore letenja, ATSEP  i drugo osoblje koje obavlja radne zadatke u vazduhoplovstvu. Njeni centri se nalaze u Švedskoj, Irskoj, Mađarskoj, Danskoj, Španiji i Belgiji, a obuku i usluge pružaju i na lokacijama klijenata širom svijeta.

Prijava i registracija za predstojeću radionicu se može obaviti OVDJE.

Susanne Lorenzen, Entry Point North: “Odrađen je veliki posao u organizaciji konferencije IFATSEA”

ATSEP osoblje – djeluju smireno i reaguju brzo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.