Avio-linijeAviokompanijeNovosti

AIR SERBIA I ITA AIRWAYS POSTIGLI SPORAZUM O USPOSTAVLJANJU CODE-SHARE LETOVA

Izvor: Er Srbija

Er Srbija, srpski nacionalni avio-prevoznik i ITA ervejz, nacionalna avio-kompanija Italije, uspostavili su saradnju zaključivanjem kod-šer ugovora, kako bi putnicima omogućili veći izbor destinacija i bolju povezanost preko svojih matičnih aerodroma. Er Srbija je među prvim avio-kompanijama koje su postigle tu vrstu sporazuma sa kompanijom ITA ervejz, koja je počela da obavlja vazdušni saobraćaj u oktobru ove godine.

Er Srbija je svoju JU oznaku za let (marketing kod) postavila na letove ITA ervejza iz Rima za dve međunarodne destinacije – Atinu i Tiranu, kao i na lokalne letove za devet odredišta u Italiji – Bari, Brindizi, Đenovu, Kataniju, Lamecija Terme, Palermo, Torino, Trst i Veneciju.

„Italija predstavlja veoma važno tržište, kako za Srbiju, tako i za region, čime se jasno potvrđuje strateški značaj uspostavljenog partnerstva. Raduje nas što nastavljamo da negujemo tradicionalno dobre odnose sa italijanskim nacionalnim avio-prevoznikom. Istovremeno, drago nam je što na taj način doprinosimo unapređenju i jačanju kulturnih i ekonomskih veza između naših zemalja. Sa velikim zadovoljstvom dočekujemo putnike partnerske kompanije ITA ervejz na letovima Er Srbije, u znaku našeg čuvenog gostoprimstva,“ izjavio je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije.

Kod-šer ugovor omogućava kompaniji ITA ervejz da proširi mrežu dodavanjem svog AZ koda na direktne redovne letove koje srpski nacionalni avio-prevoznik obavlja iz Rima i sa najvećeg milanskog aerodroma Malpensa do Beograda. Pored toga, putnici ITA ervejza biće u prilici da preko Beograda lete do 11 odabranih međunarodnih destinacija Er Srbije – Atine, Banjaluke, Bukurešta, Ljubljane, Podgorice, Sarajeva, Sofije, Skoplja, Soluna, Tivta i Tirane.

Avio-karte u okviru novog kod-šer ugovora dostupne su za prodaju preko zvaničnih veb-sajtova kompanija itaairways.com i airserbia.com, kao i putem ovlašćenih turističkih agenata.

Er Srbija:

Er Srbija je pod tim imenom pokrenuta kao nacionalna avio-kompanija Republike Srbije u oktobru 2013. godine. Iz tri aerodroma u Srbiji (Beograd, Niš, Kraljevo), obavlja letove ka destinacijama u Evropi, na Bliskom Istoku, u Severnoj Americi i Africi u putničkom i prevozu robe. Nudi i druge dugolinijske i međunarodne destinacije u Aziji, Australiji, Severnoj Americi i Africi posredstvom svojih kod-šer partnera. Flota Er Srbije obuhvata jednu širokotrupnu, 10 uskotrupnih i 5 turboelisnih letelica. 

ITA ervejz:

ITA ervejz je kompanija u potpunom vlasništvu italijanskog Ministarstva ekonomije i finansija za obavljanje poslova u sektoru vazdušnog saobraćaja. Avio-kompanija je aktivna od novembra 2020. godine. Raspolaže flotom od 52 aviona, uključujući 7 širokotrupnih i 45 uskotrupnih letelica. ITA ervejz je član Skyteam alijanse od oktobra 2021. godine.

eVazduhoplovstvo: Code share ugovor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.