AerodromiKutak za putnikeNovosti

ACG: Aviokompanije mijenjaju red letjenja, moguć veći priliv putnika, već opslužen milioniti

Prethodnih dana smo na podgoričkom i tivatskom aerodromu, u pojedinim terminima, bili svjedoci velikih gužvi.

Po najavama IATA od početka godine bilo je jasno da se može očekivati velika potražnja za putovanjima, što će uzrokovati pritisak na sve elemente vazduhoplovnog sistema: aviokompanije, aerodrome, kontrolu letenja…

S obzirom na trenutnu situaciju Aerodromi Crne Gore su izdali saopštenje koje prenosimo integralno:

“S obzirom na to da su određene aviokompanije tokom narednih dana promijenile red letjenja i najavile saobraćaj u terminima koji su već zauzeti na Aerodromu Podgorica i uprkos tome što smo ih informisali da su kapaciteti bukirani, ipak ćemo svima maksimalno izaći u susret, zbog čega je izvjesno da se narednih dana može očekivati povećan priliv putnika u terminalnoj zgradi.

Osim toga, podsjećamo da je moguće i da neki letovi iz Tivta budu preusmjereni na Podgoricu, što se i desilo npr. u nedjelju 2. jula, a što, takođe, dodatno može izazvati gužvu u terminalnoj zgradi Aerodroma Podgorica. Uprkos svemu, podsjećamo da je svaki let prošle nedjelje realizovan nesmetano zahvaljujući naporima zaposlenih Aerodroma Podgorica da u vanrednim okolnostima opsluže sve putnike i avione. To ćemo učiniti i svakom narednom prilikom kada je to moguće.

Ovo je prilika i da vas informišemo da su Aerodromi Crne Gore već opslužili milionitog putnika ove godine i to mjesec ranije nego 2022. U isto vrijeme ističemo da je Aerodrom Podgorica tokom prve polovine 2023. godine opslužio oko 30 odsto više putnika u odnosu na rekordnu 2019. godinu.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.