Kutak za putnikeNovosti

A šta vi radite kad vas naljute?

Za ideju da objavi ovaj tekst redakcija zahvaljuje čitaocu koji je želio da bar na kratko razbije monotoniju i ozbiljnost u vazduhoplovstvu.

Pilot Lufthanse navodno je nedavno nacrtao putanju leta u obliku penisa na nebu nakon što je preusmjeren sa aerodroma u Kataniji na italijanskom ostrvu Sicilija na Maltu. Ovo je izazvalo zabavu i znatiželju među ljubiteljima avijacije i korisnicima društvenih mreža.

Pilot leta LH306, koji je leteo iz Frankfurta u Njemačkoj za Kataniju, obaviješten je u vazduhu da ne može sletjeti na aerodrom Fontanarossa u Kataniji, zbog smanjenja operacije nakon požara na terminalu u julu o čemu smo već izvještavali. Pilot je navodno bio frustriran viješću i odlučio je svoj bijes iskazati letenjem u petljama iznad sicilijanske obale, stvarajući falični obrazac na radarskoj mapi.

Manevar je trajao oko 16 minuta, prije nego što se pilot vratio na Siciliju, a zatim na jug na Maltu, gdje je konačno sletio. Let je obavljao Airbus A321 sa 200 putnika.

Lufthansa je negirala da je pilot namjerno nacrtao oblik penisa i tvrdi da je to bila slučajnost uzrokovana potrebom da kruži iznad Katanije prije nego što je dobio instrukcije za preusmjeravanje leta. Avio-kompanija je takođe okrivila iznenadnu promjenu obrasca vjetra za skretanje.

Kompletnu putanju i više informacija o letu možete vidjeti na OVOM linku.

Ovakve slike na mapi se nisu pojavile prvi put, a pojašnjenja su bila različita – od rezultata prilagođavanja uslovima kretanja u vazduhu do disciplinskog kažnjavanja pilota zbog aktivnosti za koju su smatrali da je impresivna.

Donesite odluku sami da li je ovo slučajnost ili znak protesta i razmislite – kako vi reagujete kad ste ljuti? 

Helikopter na Grenlandu ili – da li još uvijek mislite da vam je naporan posao?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.