AerodromiAvio-linijeAviokompanijeKutak za putnikeNovosti

Za ulazak u Njemačku vazdušnim saobraćajem potreban negativan PCR test

Njemačko ministarstvo zdravlja objavilo je nova (proširena) proširena pravila za ulazak u Njemačku, a koja stupaju na snagu od ponoći 30.03.  Nova pravila važiće do 12. maja 2021. godine :

  • Svi putnici starosti šest godina i stariji koji žele da uđu u Nemačku na letovima iz rizičnih i ne-rizičnih područja prilikom ukrcavanja na let  moraju već da imaju  negativan Covid-19 test.
  • Dokaz negativnog Covid-19 testa ne smije biti stariji od 48 sati u trenutku ulaska i proveravaju ga avio kompanije prilikom ukrcavanja na letove ka Njemačkoj.
  • Negativan rezultat testa mora biti na njemačkom, engleskom ili francuskom jeziku

Do sada je negativan PCR test bio potreban samo za putnike koji su dolazili iz regiona koji se u Nemačkoj smatraju rizičnim područjima zbog pandemije. Novom mjerom koja noćas u ponoć stupa na snagu  obaveza testiranja proširuje na sve putnike koji iz inostranstva dolaze avionom bez obzira na status pandemije u zemlji odlaska.

Za regione koje je Institut Robert Koch klasifikovao kao rizična područja, visoko rizična i područja pogođena mutacijama COVID-19 virusa mogu postojati dodatni propisi.

Takođe, mjera koja je danas stupila na snagu ne važi za putnike koji u Nemačku ulaze automobilom ili drugim prevoznim sredstvom. Za njih postoje drugi propisi, zavisnosti od stope zaraženosti u zemlji iz koje dolaze.

 

Photo: unsplash.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.