Turkish Airlines ostvario profit uprkos pandemiji

Turkish Airlines (THI) je u prvom kvartalu 2021. godne ostvario neto dobit od 61 milion dolara (438 miliona TL), što je u suprotnosti sa ranijim procjenama analitičara koji su očekivali gubitak od oko 48.74 milion dolara (350 miliona TL).

Prevoznik je u istom periodu prije godinu dana registrovao gubitak od oko 2 milijarde TL.

„U ovom teškom vremenu, Turkish Airlines je uspieo da završi prvi kvartal 2021. godine sa 41 milion dolara stvarnog operativnog gubitka i 61 milion dolara neto dobiti uprkos efektima krize izazvane COVID-19“, izjavljeno je iz kompanije.

Kompanija je ostvarila 1,8 milijardi dolara ukupnog prihoda od januara do marta, što je pad od 29% u odnosu na prošlu godinu.

Pored toga, operativni troškovi opali su za skoro milijardu dolara, uz smanjenje potrošnje na gorivo za 47%, osoblje za 38%, a na prodaju i marketing za 42%. U periodu januar-mart, u kojem je zabilježen pad putničkog prevoza od 48%, Turkish Airlines je preveo ukupno 6,4 miliona putnika sa faktorom opterećenja flote (“load factor”) od 74% na domaćim letovima i 61% na međunarodnim letovima. „Kako se proces pandemije nastavlja sa razarajućim efektima na globalnu vazduhoplovnu industriju, ovaj učinak može se opisati samo kao „uspješno urađen posao“, izjavio  je izvršni direktor Turkish Airlinesa Ilker Aicı.

Izvršni direktor je naglasio da je ovo  rezultat  kombinacije osećaja odgovornosti nacionalne kompanije, profesionalne sposobnosti i iskustva u upravljanju krizama.  „Nastavićemo da radimo sa istim elanom kako bismo ostavili iza sebe ove teške dane i nastavili da jačamo na nebu“, izjavio  je.

Kompanija je 2020. godinu završila sa neto gubitkom od 777 miliona dolara (5,58 milijardi TL), u poređenju sa neto dobiti od 630 miliona dolara (4,53 milijarde TL) u 2019. godini prije nego što je pandemija zaustavila svjetski prevoz i države su uvele ograničenja putovanja kako bi suzbile širenje virusa.

 

Ukupan dug kompanije, koji je na kraju 2019. godine iznosio 14.78 milijardi dolara (106,1 milijardi TL), na kraju prošle godine povećao se na 20.6 milijardi dolara (147,9 milijardi TL).  Prihodi kompanije pali su na 6.46 milijardi dolara (46,4 milijarde TL) u 2020. godini, u odnosu na 10.46 milijardi dolara (75,1 milijardu TL) u 2019. godini.

Kompanija je tokom 2020. godine opslužila oko 28 miliona putnika, u poređenju sa 74,3 miliona u 2019. godini. Od kraja aprila, Turkish Airlines poseduje flotu od 362 vazduhoplova, sa 231 uskotrupnih, 106 širokotrupnih i 25 teretnih vazduhoplova. Prema podacima iz februara 2021. godine, Turkish Cargo je postao peti najveći vazdušni prevoznik tereta sa rekordnim rastom na ovom tržištu.

Turkish airlines pojačao učešće na tržištu cargo prevoza

Turkish cargo je povećao transportnu mrežu što je u krajnjem rezultovalo povećanjem kapaciteta od 33% u prvom kvartalu 2021.

Kompanija je povećala svoj udio na globalnom tržištu na 4,7% tokom 2020. godine opravdavajući važnu misiju ako se uzme  u obzir da su zemlje zatvorile vrata zbog pandemije.

Cargo prevoz kao način opstanka za aviokompanije u doba pandemije

Ova kriza je još jednom potvrdila da su prvi na udaru turizam, uslužne djelatnosti i vazduhoplovstvo. Kada je riječ o vazdušnom prevozu, tu se mora jasno izdvojiti prevoz putnika od prevoza tereta (cargo-prevoz).

Prevoz putnika je prvi na udaru i doživio je najveći udarac jer je direktno zavistan od mjera zatvaranja država u doba pandemije. Evidentno je da je pad prevoza putnika nešto manji na domaćim letovima.

 

Cargo prevoz je, od početka pandemije, taj koji je u najvećoj mjeri funkcionisao i pomogao kompanijama da održe svoje poslovanje.

 

*foto: unsplash.com

Podjelite objavu putem telefona:

Pravila komentarisanja:

Poštujući načelo demokratičnosti, kao i pravo građana da slobodno i kritički iznose mišljenje o pojavama, procesima, događajima i ličnostima, u cilju razvijanja kulture javnog dijaloga, na Portalu nijesu dozvoljeni komentari koji vrijeđaju dostojanstvo ličnosti ili sadrže prijetnje, govor mržnje, neprovjerene optužbe, kao i rasističke poruke. Nijesu dozvoljeni ni komentari kojima se narušava nacionalna, vjerska i rodna ravnopravnost ili podstiče mržnja prema LGBT populaciji. Neće biti objavljeni ni komentari pisani velikim slovima i obimni "copy/paste" sadrzaji knjiga i publikacija. Zadržavamo pravo kraćenja komentara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *