Novosti

Svjetsko takmičenje u paraglajdingu prvi put u Budvi

Izvor: Opština Budva

Predsjednik Opštine Budva Milo Božović primio je juče u svom kabinetu potpredsjednika Svjetske vazduhoplovne federacije (FAI) gospodina Željka Ovuka, koji je takođe i potpredsjednik Svjetske asocijacije za paraglajding i zmajarstvo zbog pokrenute inicijative za organizaciju Svjetskog i Evropskog prvenstva u paraglajdingu na teritoriji opštine Budva. Opština Budva će se i pored organizacije velikih međunarodnih takmičenja vazduhoplovnih sportova kandidovati i za organizaciju generalne konferencije Svjetske vazduhoplovne federacije za paraglajding i zmajarstvo (CIVL) koja će se održati u februaru 2024. godine. “Ovo je prilika da Opština Budva predstavi svoje sportske i turističke potencijale vazduhoplovstima cijelog svijeta”, istakao je gospodin Željko Ovuka.

Predsjednik Božović će obići zajedno sa gospodinom Ovukom poletišta i sletišta na teritoriji naše opštine, kao i smještajne kapacitete našeg grada. Predsjednik Opštine se zahvalio gospodinu Ovuki na posjeti, i naglasio da ga raduje što će se po prvi put organizovati Svjetska i Međunarodna takmičenja u paraglajdingu na teritoriji opštine Budva.

One thought on “Svjetsko takmičenje u paraglajdingu prvi put u Budvi

  • Kako mogu organizovat Svjetsko i Evropsko takmičenje kada i ptice na grani znaju, da je vazduhoplovni savez Crne Gore išćeran iz Svjetske vazduhoplovne organizacije? Prvo ispitajte pronevjere i (ne)rad rukovodećih ljudi u vazduhoplovnom sportu Crne Gore, pa ćemo onda lako organizovati takmičenja.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.