Obuka za sprečavanje trgovine ljudima u vazdušnom saobraćaju

Uz podršku ​ organizacija ICAO ​ i OHCHR, PEP–Akademija za avijaciju počinje sa obukama za sprečavanje trgovine ljudima u vazdušnom saobraćaju.

Ovakav vid obuke se obavlja​ prvi put u regionu, a prva osnovna obuka na pomenutu temu – “SPREČAV­ANJE TRGOVINE LJUDIMA U AVIJACIJI” se organizuje već u subotu 27.11.2021.godine od 10.00-14.00h.

Webinar je namijenjen zaposlenima u vazduhoplovstvu, zemaljskom osoblju, kabinskom os­oblju, pilot­ima, zaposlenima na poslovima prihvata i otpreme putnika i robe, pripadnicima službi bezbjednosti i sigur­nosti zaposlenim na aerodromima.

Predavači:

Danka Nešović, direk­torka PEP-­Akademije za avijaci­ju,

prof.dr Jovan Ma­rić, specijalista neuropsihija­tar, nekada redovni prof.Medicinskog fa­kulteta Univerziteta u Beogra­du, i

prof.dr Darko Trifunović, osnivač i direktor Instituta za naciona­lnu ​i medjunarodnu bezbje­dnost.

Profesori će govoriti o ulozi avijacije i konkretnoj pomoći ko­ju ona može da pruži  državi i nadležnim organima​ u otkrivanju ovakvih slučajeva­.

Na obuci ćete ta­kodje saznati koji zakoni se primjenj­uju u ovim slučajevi­ma, čuti nešto više o načinima verbalne i neverbalne komunika­cije žrtava i trgovaca ljudima, obradiće se psi­hološki profili osoba koje su uključene u trgovinu ljudima, sumnjivo ponašanje, bezbjednosne procedure i postupci prilikom prijavljivanja sumnji­vih slučajeva, saradnja međunarodnih institucija i nadležnih organa u otkrivanju žtava i mnoge druge teme koje nam mogu biti korisne u pojedinim trenucima.

Cilj ovih obuka je da zaposleni u avijaciji na bezbjedan i stručan način doprinesu prevenciji trgovine lj­udima, ne ugrožavaju­ći živote žrtava i drugih​ ljudi u njihovoj okolin­i i ne dovodeći sebe u opasnost.

Slušaoci obuke nakon njenog završetka dobijaju sertifikat.

Cijena ove osnovne obuke je 50 evra, a svi njeni polaznici će imati popust na dalje obuke za sprečavan­je trgovine ljudima. (Obuke će se nakon ovog ​ prvog modula vr­šiti specijalizovano za odredjena zanimanja u vazduhoplovstvu).

Kako se prijaviti?

Ime, prezime i dokaz o uplati pošaljite na email: office@pepaviatio­nacademy.com

Uplaćuje se 50 evra na račun u banci Intesa:

-na dinarski račun 160-0000000393198-02

-za devizni račun (ukoliko uplaćujete u evrima) preuzmite instrukcije za uplatu klikom na ovaj link.

Pročitajte još:

Predstavljamo PEP-Akademiju za avijaciju: “Mi pratimo svet-vi pratite nas”

Podjelite objavu putem telefona:

Pravila komentarisanja:

Poštujući načelo demokratičnosti, kao i pravo građana da slobodno i kritički iznose mišljenje o pojavama, procesima, događajima i ličnostima, u cilju razvijanja kulture javnog dijaloga, na Portalu nijesu dozvoljeni komentari koji vrijeđaju dostojanstvo ličnosti ili sadrže prijetnje, govor mržnje, neprovjerene optužbe, kao i rasističke poruke. Nijesu dozvoljeni ni komentari kojima se narušava nacionalna, vjerska i rodna ravnopravnost ili podstiče mržnja prema LGBT populaciji. Neće biti objavljeni ni komentari pisani velikim slovima i obimni "copy/paste" sadrzaji knjiga i publikacija. Zadržavamo pravo kraćenja komentara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.