Avio-linijeNovosti

Norwegian u Tivtu: Od 4.maja iz Helsinkija, a od 17.juna iz Osla

Poznato je da su Skandinavci svjesni da tokom ljeta moraju da dođu na toplo more zbog čega pecaju svaku priliku da se bar malo osunčaju. Zbog toga se norveška niskobudžetna aviokompanija, Norwegian, potrudila da im omogući direktnu liniju do crnogorskog aerodroma “na pjeni od mora” i uz to zaradi nešto para jer se očekuju puni avioni iz glavnih gradova Norveške i Finske.

Norveška aviokompanija će održavati liniju između Osla i Tivta, od 17.juna do 12.avgusta, letovima svakog utorka i petka. Najjeftinija karta iz pravca Tivta je oko 60 evra dok je u pravcu Oslo-Tivat oko 280 evra, a let na ovoj relaciji traje 3h 20 minuta.

Što se tiče leta na liniji Helsinki-Tivat, Norwegian će svake srede letjeti od 4.maja do 26.oktobra. Najniže cijene karata na ovoj liniji su oko 62 evra za jedan pravac, a trajanje leta iznosi 3 sata i 15 minuta.

Karakteristično za ovu aviokompaniju je da je krajem 2020.godine, nakon nekoliko godina teške borbe za njen opstanak, proglašen bankrot. Kap koja je prelila čašu je bio gubitak od 2,6 milijardi dolara. Ipak, kreditori su odobrili restruktuiranje, presjeklo se gdje je moralo biti presječeno odavno i kompanija je opet stala na noge. Flota je formirana isključivo od aviona tipa Boing 737-800, a biznis plan ove norveške low cost kompanije je da pokriva tržište svog regiona, a tokom ljetnjih mjeseci uradi najbolje što može letovima do toplih mora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.