Kutak za putnikeNovosti

Ljeto 2023 – spremite se za štrajkove i kašnjenje letova

Posljedice pandemije COVID-19, što se tiče vazduhoplovstva, još uvijek nijesu sanirane. Zbog obustave obučavanja osoblja kao i penzionisanja, sve je manje iskusnog vazduhoplovnog osoblja.

Uz to, SAD i bliskoistočne zemlje već uveliko preuzimaju vazduhoplovno osoblje za mnogo veći novac nego što to Evropa, zaokupljena događajima na istoku, želi da ponudi.

Aviokompanije, usljed velike potražnje za putovanjima, već odavno se bore da sačuvaju pilote, kabinsko osoblje, inženjere i mehaničare. Aerodromi zbog manjka obučenog osoblja plaćaju prekovremene sate zbog čega im se događaju greške koje opet moraju da saniraju iz svog budžeta. Kontrolori letenja i tehnika kontrole letenja (ATSEP osoblje), iako neprimjetni onima koji su van vazduhoplovnog sistema, obavljaju svoje poslove uz povećan napor.

Uz sve te očigledne probleme, čini se da su štrajkovi posljednje što je potrebno putnicima. 

U nastavku pročitajte gdje se sve mogu očekivati problemi koji će uzrokovati kašnjenja na evropskom nebu.

Protesti u Francuskoj

Sindikati širom Francuske su u još uvijek u borbi protiv povećanja zakonske starosne granice za penzionisanje sa 62 na 64 godine.

Protesti su izbili širom zemlje nakon što je predsjednik Emanuel Makron odlučio da progura promjenu bez glasanja u parlamentu. Štrajkovi traju od januara i imaju veliki uticaj na putovanja, naročito iz Velike Britanije ka Evropi. Ovo je posebno uticalo na Ryanair koja je morala da otkaže oko 900 letova u junu samo iz ovog razloga.

Štrajkovi kontrolora letenja u Francuskoj doveli su do kašnjenja i ograničenih letova širom zemlje, uzrokujući veće zagušenje vazdušnog prostora u Evropi.

Prikaz posljedica 34 dana štrajka francuskih kontrolora letenja na okolne zemlje, Izvor: EUROCONTROL

Francuska igra centralnu ulogu u evropskom sistemu kontrole vazdušnog saobraćaja jer veliki broj aviona leti iznad njene teritorije. Iako zemlja ima propise o minimumu procesa rada još od 2007.godine, donešene kako bi spriječili potpuno zatvaranje svog vazdušnog prostora, ona je prošle godine promijenila pravila. Sada vlasti mogu, što i čine, da daju prioritet letovima sa svoje teritorije a to dovodi u pitanje prelete preko ove zemlje.

One koji ipak budu imali sreće da slete u Francusku u julu, molimo da se bolje informišu u stanju na lokaciji jer su pojedine lokalne vlasti uvele i policijski čas nakon sve češćih nereda na ulicama ove zemlje. Zbog nemilih scena na ulicama ove zemlje, sindikalni štrajkovi radnika u saobraćaju nisu uočljivi ali to ne znači da ih nema i da će prestati sami od sebe.

Engleska: Ljetni štrajkovi na londonskom Heathrowu obustavljeni

Više od 2.000 zaposlenih u obezbjeđenju aerodroma Heathrow trebalo je ovog ljeta da otpočne štrajk u trajanju od 31 dan. Štrajk bi se poklopio sa početkom školskih raspusta i avgustovskim odmorima u Velikoj Britaniji. 

Putnici su bili zabrinuti da bi to moglo dovesti do ponavljanja haosa viđenog na aerodromu prošle godine, kada nije bilo dovoljno zaposlenih na aerodromima u Velikoj Britaniji.

Ipak, povjećanje plata (od 15,5 do 17,5%) je odobreno i štrajkovi su prekinuti, a Heathrow je rekao da se raduje što će putnicima pružiti “odlično ljeto”. Prošlog ljeta kroz Hitrou je prošlo 18 miliona ljudi, što ga čini najprometnijim aerodromom u Evropi u tom periodu.

Švedska: Odloženi štrajkovi na aerodromima

Štrajkovi Sindikata transportnih radnika Švedske koji bi pogodili aerodrome u Stockholmu Arland, Bromma Stockholm i Geteborg-Landvetter su otkazani. 

Sindikalno tijelo Almega Security Companies postiglo je sporazum o poboljšanim politikama plata i rasporeda, što znači da se štrajkovi koji su trebali početi 4. jula – neće održavati. 

Italija: Štrajkova nema između 27.jula i 5.septembra, ali prije i poslije…

Saobraćajni štrajkovi nisu neuobičajeni u Italiji tokom ljeta. Italijanski sindikati koji predstavljaju osoblje avio kompanija, željezničkih operatera i javnog prijevoza već su najavili brojne štrajkove ove godine.

Aerodromsko osoblje, rukovaoci prtljagom i ček-in osoblje, protestuju zbog neobnove kolektivnog ugovora, koji je istekao prije šest godina. U štrajku će ih podržati i piloti koji lete kompanijom Malta Air, koja obavlja letove Ryanair-a, te piloti i stjuardese Vuelinga.

Posebno je važno napomenuti da će u subotu, 15. jula, osoblje kontrole letenja Italije ENAV stupiti u štrajk od 24 sata. 

Još nema mnogo detalja o tome kakav će poremećaj vjerovatno uzrokovati ova njihova odluka, ali bi mogao uzrokovati otkazivanja i kašnjenja na aerodromima širom zemlje i u regionu.

Karakteristično za Italiju je da zbog ljetnjeg izuzeća predviđenog propisima ne može biti štrajkova u italijanskom sektoru vazdušnog saobraćaja između 27. jula i 5. septembra.

I u Švajcarskoj se štrajkuje zbog plata

Aerodrom u Ženevi postigao je dogovor sa osobljem javnih službi 30. juna o prekidu štrajka zbog plata, nakon što je istog jutra zaustavljen vazdušni saobraćaj na oko četiri sata.

Među radnicima koji štrajkuju bili su obezbeđenje i osoblje hitne pomoći. 

Španija: štrajk pilota

Od 6. juna, španski piloti Iberia Regional Air Nostruma u okviru svog sindikata sprovode „svakodnevni neodređeni štrajk“ zbog spora oko plata. Članovi ovog sindikata su zaposleni u Air Nostrum, Air Europa, Iberia, Iberia Express, Vueling, Ryanair, easyJet, Norwegian, Swiftair, Plus Ultra, Jet 2, Eurowings i Evelop.

Međutim, prema španskom zakonu, najmanje 90 posto letova se mora realizovati. S obzirom da je Španija ranije saopštila da očekuje da će u leto 2023. primiti više turista nego pre pandemije COVID-19, postavlja se pitanje hoće li zvaničnici uopšte reagovati na ovaj štrajk.

Belgija: protesti zbog smanjenja broja dana za odmore

Piloti belgijskog Ryanair-a stupiće u štrajk 15. i 16. jula tražeći veće plate i bolje uslove rada, saopštio je njihov sindikat.

Piloti koji borave u Belgiji dali su irskoj budžetskoj aviokompaniji rok do petka da preispita svoje ideje o smanjenju broja dana odmora za pilote, za koje su tvrdili da su nezakonite.

Piloti takođe zahtijevaju veće plate kako bi kompenzovali inflaciju.

Ukrajina: konflikt optetetio vazduhoplovni sistem Evrope

U Evropi je manje dostupnog vazdušnog prostora zbog rata u Ukrajini i potreba vojne avijacije. Ujedno, svi oni letovi koji su se nekada obavljali preko teritorije Ukrajine, sada se obavljaju preko okolnih zemalja što je dodatno opterećenje koje trpe kontrolori letenja i tehnika kontrole letenja tj. ATSEP osoblje.

Raul Medina, generalni direktor Eurocontrola, rekao je na sastanku Međunarodnog savjeta aerodroma da je povećana vojna aktivnost zbog rata u Ukrajini smanjila raspoloživi vazdušni prostor do 20 posto i kao rezultat toga, vazdušni saobraćaj će se suočiti s izazovnim ljetom ako dođe do štrajkova.

“Nedavna industrijska akcija izazvala je mnogo kašnjenja. Takve situacije možemo riješiti u mirnijim periodima, ali ako se to dogodi usred ljeta, to će biti mnogo izazovnije.” – naglasio je Medina.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.