AerodromiNovosti

Hoće li Aerodromi Crne Gore imati dovoljno sezonskih radnika?

I ove godine crnogorskom aerodromu na pjeni od mora trebaju sezonski radnici. Zemaljske stjuardese, radnici obezbjeđenja, vrtlari, vozači… svi su nephodni ukoliko Crna Gora želi uspješnu sezonu.

A prelijepo je kad ste zaposleni na tivatskom aerodromu i kad sleti poznata pjevačica, na primjer – Ceca! Ako Ceca prođe na pola metra pored vas raspoložena za fotografisanje, to je prosto jedinstvena prilika da na fejsbuku i instagramu bombardujete fotografijama familiju i poznanike, a i da puknu od muke oni što vas mrze. I tako…jedne godine Ceca, druge neki svjetski košarkaš, treće neki bokser, golfer ili šta već može biti zanimljivo da zaokupi pažnju ljudi koji ionako provode dan samo čitajući onlajn novine.

Godina za godinom ide, a sve je manji odziv za ove poslove. Smještaj u reonu Tivta je skup, a nije baš lako putovati iz drugih opština kroz zakrčene puteve tokom vrele ljetnje sezone. A ako se neko već odluči da putuje ili nađe smještaj u Tivtu, uskoro do njega dođu ponude da hotel ili restoran traži radnike i da nudi veću platu. Vrlo se brzo shvati da i nije tako teško gledati avione iz daljine sa par stotina eura više u džepu.

Kako god bilo, sigurni smo da je ovo jedan od najvažnih zadataka menadžmenta Aerodroma Crne Gore pred sezonu te da će se naći rješenje za one koji na vreloj platformi drže osmjeh koji turisti prvo vide kad dođu u Crnu Goru.

Konkursi su raspisani i mogu se naći na sajtu Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, i to za:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.