eVazduhoplovstvo: Vodič za bezbjednu vazdušnu plovidbu tokom ljeta

AVIOPORTAL je pokrenuo projekat “e-Vazduhoplovstvo” sa ciljem promocije vazdušnog saobraćaja, sigurnosti i bezbjednosti u vazdušnom saobraćaju. Svake nedjelje ćemo obraditi neki termin, zanimljivost, predstaviti pojedinu instituciju ili organizaciju iz svijeta vazduhoplovstva. Ovoga puta smo preporuke Evropske asocijacije udruženja linijskih pilota (ECA), čijom ljubaznošću su obezbeđene i adekvatne fotografije, pretočili u podsjetnik za pilote a ostalima za primjer kako se upravlja zamorom.

Potpuno je normalno osjetiti zamor na poslu, naročito kad dođe ljeto koje sa sobom nosi kašnjenja, česte promjene planova i preopterećene ljetne rasporede. Takav umor iskuse gotovo svi. Međutim, neke profesije kao što su avijacija, medicina ili vojska zahtijevaju precizno, brzo i donošenje odluka bazirano na tačnim činjenicama uz minimum mogućnosti za grešku.

Što se tiče vazduhoplovstva, neke avio-kompanije su već preduzele mjere predostrožnosti, pokušavajući da smanje kašnjenja uključivanjem dodatnih aviona, određivanjem posada u stanju pripravnosti ili dužeg vremena povratka. Ipak, mnogi rukovodioci aviokompanija i dalje žele da zakažu što više letova i što je moguće strožije prate prvobitni raspored. Zbog toga se piloti mogu u svakom trenutku naći u poziciji da “upravljaju kašnjenjem”. Međutim, u pokušaju da se to uradi važno je da pilot ne postane neko ko ima obavezu da “izgladi” situacije uzrokovane kašnjenjem ili otkazivanjem letova. Kao profesionalac koji neposredno utiče na vazdušni saobraćaj, pilot mora ostati pribran, posebno kada donošenje odluka može biti podložno direktnom ili prećutnom pritisku koji uzrokuje komercijalni aspekt avijacije (čitaj – zarada aviokompanije). Podrazumijeva se da bezbjednost vazdušnog saobraćaja uvijek mora biti na prvom mjestu.

Umor 

Prebukirani letnji rasporedi i kašnjenja mogu dovesti do umora tokom radnog dana ali i gomilanjem umora tokom dana ili nedjelja. S obzirom da je odmor i potpuna pripravnost ključ za bezbedne operacije piloti moraju imati na umu sljedeće:

  • ako nije dovoljno naspavan i/ili se osjeća nesposobnim za letenje, pilot mora da se pozove na to svoje stanje i odmori se. Ovo je zakonska obaveza.
  • ako se pilot umori tokom radnog dana, što ga sprečava da bezbjedno nastavi obavljanje svojih radnih zadataka, važno je da izvesti da je umoran i prepusti sljedeći let drugom pilotu. Ovo je takođe zakonska obaveza.
  • ako je pilot u nedoumici oko maksimalnog vremena leta dozvoljenog prema zakonu EU, preuzmite ECA (European Cockpit Association-Evropska asocijacija udruženja linijskih pilota) kalkulator ograničenja vremena leta. Aplikacija se može preuzeti klikom na linkove Google Play ili iTunes)
  • za prijavu zamora pilot treba da koristi adekvatan obrazac i uskladi svoj postupak sa procedurom aviokompanije; ukoliko obrazac ne postoji ili nije dostupan, treba koristiti ECA obrazac za izvještavanje.
  • ukoliko menadžment vrši pritisak na pilota (ili više njih) da lete umorni, ili preti disciplinskim mjerama, treba kontaktirati sindikat i izvjestiti vazduhoplovnu vlast u zemlji. Ukoliko je potrebno ići i dalje od toga, pilot može da kontaktira ECA koja će alarmirati Evropsku agenciju za bezbjednost vazdušnog saobraćaja – EASA.

Pravo procjene kapetana kao faktor odluke

Zakon dozvoljava kapetanu da poveća ili smanji dnevno vrijeme leta i odmora. Na primjer, prekoračiti maksimalno ograničenje vremena leta od 13 sati za najviše 2 sata, u slučaju nepredviđenih okolnosti tokom dana, pod uslovom da su svi članovi posade konsultovani i sposobni za let. 

Procjena kapetana po pitanju vremena leta i odmora je složena odluka i mora biti vođena bezbjednosnim aspektom. Ni pod kojim okolnostima kapetan ne smije biti pod pritiskom da koristi ovo pravo. Međutim, ako ga drugi planiraju umjesto kapetana ili ga očekuju i prije nego što ga kapetan ponudi, to može biti znak neadekvatne primjene ovog prava ili čak vršenja pritiska na osoblje. Svi moraju imati na umu da procjena kapetana o vremenu leta i odmora nije alat za nadoknađivanje nerealnog planiranja aviokompanije, problema sa rasporedom ili prekratkog roka za izvršenje operacija. Takođe, ovo pravo se mora koristiti samo u slučaju nepredviđenih okolnosti i to nakon prijavljivanja istih.

I pitanje za ostale- da li vaša kompanija ima proceduru prijave osjećaja zamora (i/ili stresa) na poslu?
 
 

Podjelite objavu putem telefona:

Pravila komentarisanja:

Poštujući načelo demokratičnosti, kao i pravo građana da slobodno i kritički iznose mišljenje o pojavama, procesima, događajima i ličnostima, u cilju razvijanja kulture javnog dijaloga, na Portalu nijesu dozvoljeni komentari koji vrijeđaju dostojanstvo ličnosti ili sadrže prijetnje, govor mržnje, neprovjerene optužbe, kao i rasističke poruke. Nijesu dozvoljeni ni komentari kojima se narušava nacionalna, vjerska i rodna ravnopravnost ili podstiče mržnja prema LGBT populaciji. Neće biti objavljeni ni komentari pisani velikim slovima i obimni "copy/paste" sadrzaji knjiga i publikacija. Zadržavamo pravo kraćenja komentara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *