eVazduhoplovstvo: Ground Based Augmentation System (GBAS) prvi put i po lošim vremenskim uslovima

Naslovna fotografija tornja aerodroma Frankfurt obezbjeđena zahvaljujući ljubaznosti njemačke kontrole letenja DFS Deutsche Flugsicherung GmbH. 

Njemačka kontrola letenja počela je korištenje GBAS sistema za precizno sletanje za loše vremenske uslove na aerodromu u Frankfurtu. Ovo je prvi sistem te vrste u svijetu.

DFS upravlja digitalnim sistemima preciznog sletanja, poznatim kao Ground Based Augmentation Systems (GBAS), na aerodromu Bremen od 2012. godine i na aerodromu u Frankfurtu od 2014. GBAS je termin koji se koristi za opisivanje navigacije putem satelita, ali u kombinaciji sa dopunskom navigacijom koju obezbjeđuju uređaji na zemlji. Samo ova kombinacija daje tačnost potrebnu za precizno sletanje.

Do sada je sistem korišćen za sletanje pod dobrom vidljivošću, a od jula 2022.godine avioni mogu prići aerodromu Frankfurt koristeći GBAS čak i po lošim vremenskim uslovima. Takvi vremenski uslovi su poznati kao meteorološka kategorija II, ili CAT II, ​​odnosno baza oblaka od 30 metara i minimalna vidljivost od 300 metara.

Dostupan pun kapacitet piste – čak i po lošem vremenu

GBAS se tako pridružuje uspostavljenom sistemu instrumentalnog sletanja (ILS) u redove pomoći u prilazu za operacije po svim vremenskim prilikama. Odlučujuća prednost su digitalni signali sistema, koji ne ometaju drugi avioni.

Sa konvencionalnim sistemom instrumentalnog sletanja, naročito zbog loših vremenskih uslova, mora da postoji određeni razmak između aviona koji slijeću. GBAS, s druge strane, dozvoljava pristupe sa manjim razdvajanjem čak i po lošem vremenu, tako se može iskoristiti skoro pun kapacitet piste i sigurno smanjiti ako ne i izbjeći kašnjenja.

Preduslov za upotrebu je da avioni budu opremljeni tom tehnologijom. Čak i ako trenutno samo 30 odsto aviona na svijetu ima opremu za ovaj sistem u avionu, mogu se očekivati ​​primetne prednosti u kapacitetu, što je dokazano unapred sprovedenim simulacijama.

Prvo slijetanje po novom postupku izvršio je Lufthansin let LH273 iz Milana Linate sa Airbusom A319.

Nove procedure pristupa GBAS CAT II realizovane su u okviru projekta SESAR DREAMS koji finansira Evropska unija. U panevropskim SESAR projektima, pružaoci usluga vazdušne navigacije, avio kompanije, aerodromi i drugi tehnološki partneri zajednički razvijaju koncepte vazdušnog saobraćaja budućnosti. Ova ekspertska grupa je bila pionir u upotrebi novog GBAS sistema za sletanje za operacije u svim vremenskim uslovima širom sveta.

Cover photo:

Podjelite objavu putem telefona:

Pravila komentarisanja:

Poštujući načelo demokratičnosti, kao i pravo građana da slobodno i kritički iznose mišljenje o pojavama, procesima, događajima i ličnostima, u cilju razvijanja kulture javnog dijaloga, na Portalu nijesu dozvoljeni komentari koji vrijeđaju dostojanstvo ličnosti ili sadrže prijetnje, govor mržnje, neprovjerene optužbe, kao i rasističke poruke. Nijesu dozvoljeni ni komentari kojima se narušava nacionalna, vjerska i rodna ravnopravnost ili podstiče mržnja prema LGBT populaciji. Neće biti objavljeni ni komentari pisani velikim slovima i obimni "copy/paste" sadrzaji knjiga i publikacija. Zadržavamo pravo kraćenja komentara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *