EUROCONTROL: Tri scenarija razvoja avio-saobraćaja za naredne četiri godine

Izvor: Eurocontrol(Evropska organizacija za bezbjednost vazdušne plovidbe);

Tekst pripremio: A.Vazduhoplovsky

EUROCONTROL je objavio novu prognozu saobraćaja u kojoj se razmatra mogući razvoj domaćeg i međunarodnog vazdušnog saobraćaja u Evropi u naredne četiri godine, uzimajući u obzir očekivani razvoj situacije sa pandemijom COVID-19. Ključni zaključak izvještaja je da se očekuje da će saobraćaj dostići nivo iz 2019. godine najranije u 2024. godini.

Imon Brenan (Eamonn BRENNAN), generalni direktor EUROCONTROL-a, izjavio je da „situacija ostaje veoma izazovna za evropsko vazduhoplovstvo. Približavamo se ljetu 2021. godine a većina ograničenja (prim. ograničenja putovanja) su još uvijek aktuelna, uprkos ohrabrujućem napretku na polju vakcinacije. Dok se očekuje porast saobraćaja tokom ljeta, naš najvjerovatniji srednjoročni scenario predviđa koordinirano ukidanje ograničenja između regiona u prvom kvartalu 2022. godine, čime bi se olakšala dugolinijska putovanja (npr. između STATFOR saobraćajnih regiona, STATFOR-Direktorat za statistiku i prognozu EUROCONTROL-a). Vjerovatno će oko 50% saobraćaja iz 2019. godine biti tokom cijele 2021. godine (5,5 miliona letova). Do kraja sljedeće godine, saobraćaj će dostići nivo 72% saobraćaja iz 2019. godine, a tek će se 2025. godine približiti nivou saobraćaja na kojem smo bili prije pandemije.

Prvi scenario predviđa povratak saobraćaja na nivo iz 2019. godine u 2024. godini, pod pretpostavkom masovnije vakcinacije širom Evrope do ljeta 2021. godine i u kombinaciji sa koordiniranim ublažavanjem ograničenja putovanja i obnavljanjem nekoliko dugolinijskih tokova saobraćaja. Ovaj scenario je usklađen sa redovima letenja aviokompanija za ljetnje mjesece koji su bazirani na efektu zadržane potražnje, posebno za VFR tržište (tržište „posjećivanje prijatelja i rođaka“). Međutim, ovaj prvi scenario se smatra optimističnim s obzirom na trenutni progres u vakcinaciji i malu vjerovatnoću da će se koordinirani pristup između država postići u narednim mjesecima.

Drugi scenario ostaje i dalje najizgledniji, po kome saobraćaj u 2024. godini dostiže 95% saobraćaja iz 2019. godine na osnovu masovne vakcinacije širom Evrope, koordiniranim ublažavanjem ograničenja putovanja, koje bi se između globalnih regiona postiglo do prvog kvartala 2022. godine, i sa povećanjem saobraćaja na tokovima dugolinijskog saobraćaja.

Treći, najpesimističniji scenario pretpostavlja da će saobraćaj u 2024. godini dostići samo 74% saobraćaja iz 2019. godine, kada se potpuna normalizacija ne bi postigla prije 2029. godine. Ovaj scenario podrazumijeva postojana ograničenja u narednim godinama zbog neujednačenih nivoa vakcinacije i/ili ponovno izbijanje pandemije zbog novih sojeva virusa i sa negativnim uticajem na povjerenje putnika.

Brzinu normalizacije će dirigovati progres vakcinacije, donošenje dosljednih i koherentnih nacionalnih mjera za podršku vazduhoplovnoj industriji i obezbjeđivanje da se putnici osjećaju sigurno da ponovo lete. S tim u vezi, postoji hitna potreba za opšteprihvaćenim pristupom, poput predloženog EU „Digitalnog zelenog sertifikata“, koji putnicima, aviokompanijama i aerodromima može pružiti sigurnost koja im je potrebna za realizaciju putovanja“, dodao je Imon Brenan.

Ova prognoza ažurira raniju verziju, koja je objavljena u novembru 2020. godine, sa novim informacijama vezanim za očekivani razvoj pandemije COVID-19.

Više informacija potražite u planskom dokumentu, njegovom prilogu sa definisanim regionima i tabelom sa podacima, koja uključuje podatke po pojedinim državama (npr. Crna Gora i Republika Srbija se, kao i Belgija i Luksemburg, u ovim i drugim EUROCONTROL-ovim dokumentima prikazuju kao jedna država iz razloga jer se usluge oblasne kontrole letenja (za tzv. prelete) pružaju iz jedne organizacione jedinice nadležnih pružalaca usluga kontrole letenja za obje države).

Podjelite objavu putem telefona:

Pravila komentarisanja:

Poštujući načelo demokratičnosti, kao i pravo građana da slobodno i kritički iznose mišljenje o pojavama, procesima, događajima i ličnostima, u cilju razvijanja kulture javnog dijaloga, na Portalu nijesu dozvoljeni komentari koji vrijeđaju dostojanstvo ličnosti ili sadrže prijetnje, govor mržnje, neprovjerene optužbe, kao i rasističke poruke. Nijesu dozvoljeni ni komentari kojima se narušava nacionalna, vjerska i rodna ravnopravnost ili podstiče mržnja prema LGBT populaciji. Neće biti objavljeni ni komentari pisani velikim slovima i obimni "copy/paste" sadrzaji knjiga i publikacija. Zadržavamo pravo kraćenja komentara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *