NovostiPredstavljamo

Crna Gora postala sjedište Internacionalne organizacije vazduhoplovne tehnike kontrole letenja – IFATSEA

Na ovogodišnjoj konferenciji međunarodne vazduhoplovne organizacije IFATSEA na svjetskom nivou, 51. po redu, održanoj od 12. do 17. novembra 2023. u Buenos Airesu u Argentini, zvanično je potvrđena odluka Izvršnog odbora da se sjedište ove organizacije izmjesti u Crnu Goru.

Pomenuta odluka je velika čast za vazduhoplovno-tehničko osoblje u Crnoj Gori (u međunarodnoj regulativi poznatom kao ATSEP osoblje) i predstavlja veliko priznanje za sav doprinos u prethodnim godinama.

Iz crnogorskog udruženja ATSEP osoblja – ATSEPMONT koje je članica IFATSEA, poručuju sljedeće: “Odluka da Crna Gora postane sjedište značajna je za nas koji smo iz te struke, ali i poruka svijetu da Crna Gora kao turistička destinacija vodi brigu o bezbjednosti vazdušne plovidbe. Ova poruka je još važnija uzimajući u obzir da je ATSEP osoblje prva odbrana od sajber napada na sistem kontrole letenja ali i značajan činilac održivosti i finansijske isplativosti sistema aviosaobraćaja”.

Podsjećamo vas da je čan Izvršnog odbora ove globalne vazduhoplovne organizacije specijalista za vazduhoplovne uređaje Nikola Cojić, diplomirani inženjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.