AviokompanijeNovosti

Air Serbia oborila svoj rekord za jun mjesec

U junu 2024. godine, Air Serbia je u redovnom i čarter saobraćaju prevezla 439.051 putnika, odnosno 16.688 putnika više nego u istom mesecu prošle godine. Sa aerodroma u Beogradu, Nišu i Kraljevu, srpska nacionalna avio-kompanija je tokom juna realizovala 4.466 letova, odnosno tri odsto više u odnosu na isti mesec 2023. godine. Na taj način, Air Serbia je oborila svoj junski rekord u broju prevezenih putnika i realizovanih letova, koji je zabeležen 2023. godine.

„Air Serbia pod sadašnjim imenom i brendom posluje od 2013. godine. Od tada do danas zabeležili smo brojne uspehe i što je još važnije, neprekidno pomeramo sopstvene granice, postižući sve bolje rezultate. Tako je i mesec za nama, po broju prevezenih putnika i realizovanih letova, bio naš najuspešniji jun u proteklih skoro 11 godina. Od početka 2024. godine, u redovnom, sezonskom i čarter saobraćaju i na preko 90 destinacija, prevezli smo više od 1,8 miliona putnika. U jeku smo letnje sezone, svakodnevno beležimo visoku popunjenost naših putničkih kabina, pa je za očekivati da će rezultati u narednim mesecima biti još bolji”, izjavio je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju Air Serbia.

Najtraženije destinacije Air Serbia u junu bile su Cirih, Pariz, Barselona, Amsterdam i Frankfurt u zapadnoj Evropi, Podgorica i Tivat u regionu, dok su u evromediteranskoj zoni, najpopularniji letovi bili do Larnake, Istanbula i Atine. Tokom juna zabeležena je i velika potražnja za letovima do Njujorka u Severnoj Americi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.