AerodromiNovosti

Aerodromi Crne Gore opslužili dvomilionitog putnika

Aerodromi Crne Gore su od 1. januara do subote, 23. septembra opslužili dva miliona putnika. “Ovaj rezultat je očekivan s obzirom na to da je Podgorica tokom avgusta bila povezana sa do 40, a Tivat sa do 39 destinacija”, izjavio je zamjenik izvršnog direktora ACG, Petar Radulović.

On je objasnio da je, u ukupnom broju, na Aerodromu Podgorica do juče opsluženo 1.286.364 putnika, dok je na Aerodromu Tivat opsluženo 730.722 putnika. “To je 34 odsto više u odnosu na 2022. godinu, odnosno na oko 92 odsto rezultata iz 2019. godine”, rekao je Radulović.

“U tom kontekstu moramo izdvojiti uspjeh Aerodroma Podgorica gdje je opsluženo 35 odsto više putnika nego 2022. godine, odnosno 28 odsto više nego 2019. godine. Sa
druge strane, Aerodrom Tivat je 32 odsto bolji u odnosu na prošlu godinu, odnosno na 61 odsto rezultata iz 2019. godine”, kazao je Radulović.
„Uz to, važno je i što na postojećim destinacijama i u Podgorici i u Tivtu imamo i niz novih partnera“, napomenuo je Radulović.

Kada je riječ o učešću država u prometu putnika na Aerodromima Crne Gore izdvajaju se Srbija i Turska, slijede Poljska i Austrija kao i Velika Britanija i Njemačka.

One thought on “Aerodromi Crne Gore opslužili dvomilionitog putnika

  • Kirilo tu jedan

    Sjajan rezultat, reklo bi se. Dok radnici zrače nezadovoljstvom a putnici jedva čekaju da prođu kroz pakao aerodroma, kockaste glave iz menadžmenta se hvale rezultatima za koje nemaju niti 1% ličnih zasluga. U višku radnika, otpuštaju ljude koji su najviše potrebni za normalan rad, ljude iz operative, sa PP ugovorima- higijenu, bezbjednost i zemaljsko osoblje. A u kancelarijama nezadovoljstvo još veće zbog skučenog prostora jer ih je po 7 na metar kvadratni, kao odnos žena na muškarca u Banja Luku.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.