AviokompanijeNovosti

Air Montenegro predstavlja Crnu Goru na sajmu FESPO Cirih

Air Montenegro učestvuje na ovogodišnjem sajmu FESPO Cirih, najvećem skupu u Švajcarskoj koji je posvećen turizmu i putovanjima i koji svake godine okupi oko 600 učesnika i preko 60.000 posjetilaca.

Nacionalni avio-prevoznik će, kao jedini predstavnik Crne Gore na ovom važnom skupu, iskoristiti priliku da posjetiocima predstavi našu zemlju i njenu cjelogodišnju turističku ponudu.

Tako će se, tokom sajma koji traje od 2-5. februara, predstavnici kompanije sastati sa čelnicima turističke privrede sa švajcarskog, ali i drugih tržišta, kako bi prezentovali ponudu brojnim turoperatorima, učvrstili postojeće i ostvarili nove saradnje važne za dalji razvoj turističkog potencijala Crne Gore.

„Početak godine i turistički sajmovi važna su prilika za pripremu ljetnje sezone koja je pred nama. Upravo ćemo na FESPO sajmu u Cirihu pregovarati o daljoj saradnji sa ključnim turoperatorima za naše tržište poput – Kuoni, FTI, HotelPlan, Meersciht. Prošlogodišnje interesovanje putnika iz Švajcarske nam je pokazalo da je Crna Gora vrlo zanimljiva za odmor u svako doba godine, pa nam je cilj da u 2023. dodatno promovišemo sve potencijale i povećamo broj turista. Takođe, ovo tržište je značajno i zbog brojne dijaspore i poslovnih putovanja“, kazali su iz crnogorske nacionalne avio-kompanije.

Air Montenegro je krajem septembra prošle godine, u okviru strateškog partnerstva sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, organizovala i studijsku posjetu predstavnika nekih od značajnijih turoperatora, turističkih agencija i medija iz Švajcarske pa je učešće na sajmu samo jedna od aktivnosti koje se realizuju sa ciljem daljeg razvoja ovog tržišta.

Crnogorska nacionalna avio-kompanija će i ove godine letjeti iz Podgorice za Cirih, u aprilu dva puta sedmično, dok su od maja planirana tri leta na nedjeljnom nivou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.