AviokompanijeNovosti

ADRIA TEHNIKA POTPISALA NOVI DUGOROČNI UGOVOR SA EASYJET

Adria Tehnika, članica Avia Prime Grupe, jedne od vodećih evropskih MRO (Maintenance, Repair and Overhaul) kompanija za održavanje vazduhoplova, potpisala je novi petogodišnji ugovor o saradnji sa jednom od vodećih evropskih aviokompanija, EasyJet.

Novi petogodišnji ugovor obuhvatiće mnoge aspekte tehničkog održavanja EasyJet aviona na Aerodromu Ljubljana, gde Adria Tehnika posluje, uključujući održavanje vazduhoplova i komponenti, linijsko održavanje, podršku na zahtev i brojne zadatke koji zahtevaju vještine i znanje avio-mehaničara.

Saradnja Adria Tehnike i EasyJeta počela je još 2016. godine, kada je slovenačka kompanija odradila modifikaciju EasyJet-ove kabine SpaceFlex čime je povećala kapacitet putnika što predstavlja jedan od vodećih proizvoda na LCC tržištu u Evropi. U to vrijeme, zahvaljujući povoljnoj lokaciji, Adria Tehnika je bila u prilici da izvrši modifikacije na više od 100 EasyJet aviona a nedugo zatim započne i bazno održavanje ove aviokompanije.

Dvije kompanije potpisale su petogodišnji ugovor, čime će Adria Tehnika biti proširena, jer će se najzahtevniji poslovi baznog održavanja aviona istovremeno obavljati paralelno na tri linije održavanja.

„Kada smo 2016. godine započeli saradnju sa Adria Tehnikom, bili smo impresionirani njenim iskustvom u servisiranju flote A320. Sada, nakon više od pet godina zajedničkog rada, oduševljeni smo što ćemo nastaviti da sarađujemo sa Adria Tehnikom koja se pokazala kao pouzdan partner i srećni smo što nastavljamo naš rast zajedno.“ izjavio je predstavnik EasyJeta.

„Zadovoljstvo nam je i čast što je jedna od vodećih aviokompanija još jednom odabrala Adria Tehniku za održavanje svojih aviona. Uprkos trenutnoj situaciji u avioindustriji, ostajemo fokusirani na postizanje visokog kvaliteta naših usluga i proširenje saradnje sa našim klijentima. Vjerujemo da sve veća potražnja naših kupaca odražava njihovo povjerenje u nas, što nam daje hrabrost i veće samopouzdanje u planiranju buduće grupne strategije“, izjavila je Barbara Perko Brvar, zamjenica generalnog direktora Adria Tehnike.

„Imati partnera u EasyJet-u je odlična viest za nas. Partnerstvo će donijeti mnogo toga dobrog nadamo se još većem obimu posla što će dati doprinos kompletnoj lokalnoj zajednici u okviru Adria Tehnike kompanije i Avia Prime grupacije.” – rezimira Piotr Kaczor, generalni direktor Avia Prime Grupe i Adria Tehnike.

Kompanije Adria Tehnika u okviru Avia Prime grupacije izgradila je dobru reputaciju među aviokompanijama svojim visoko motivisanim i kvalifikovanim osobljem, konkurentnim vremenom reakcije na terenu, svojom posvećenošću kvalitetu, fleksibilnošću i konkurentnim cijenama. Zahvaljujući višedecenijskom iskustvu u vazduhoplovstvu, sa više od 70 klijenata na tri kontinenta i pogodnoj geografskoj lokaciji u srcu Evrope, Adria Tehnika ima veoma jaku poziciju na evropskom tržištu.

Poljsko-češka Avia Prime Grupacija specijalizovana je za pružanje usluga održavanja aviona. Trenutno se sastoji od tri nezavisna MRO-a: LINETECH u Poljskoj, Adria Tehnika u Sloveniji i JAT Tehnika u Srbiji. Grupa dodatno nudi održavanje motora sa svojom namjenskom radionicom za motore i ispitnom ćelijom, kao i radovima na stajnim trapovima u JAT Tehnici u Srbiji. Tokom pandemije COVID-19, Avia Prime je nastojala da podrži svoje klijente nudeći paket pomoći za avio-kompanije. Ova ponuda pruža mogućnost skladištenja aviona tokom dužeg vremenskog perioda i održavanja tokom skladištenja.

Pročitajte još:

Obuka za sprečavanje trgovine ljudima u vazdušnom saobraćaju

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.